Àlex Montanyà, nou conseller delegat de Turisme al Consell Comarcal

L'alcalde de l'Esquirol assumeix el càrrec després del trencament del pacte entre CiU, ERC, Independents amb el PSC a l'ens

L'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà (ERC), és el nou conseller delegat de Turisme al Consell Comarcal d'Osona. Aquest canvi es produeix després que les formacions de CiU, ERC i Independents d'Osona (IDO) trenquessin el pacte amb el PSC a l'ens. El trencament va produir per la situació política que vivia i el país i el posicionament dels socialistes pel que fa a l'aplicació del 155. Tot i que el pacte de govern es basava en "la no politització" del Consell; es va replantejar l'acord.

D'aquesta manera, doncs, Montanyà relleva la socialista Mila Martínez, portaveu del grup comarcal. Des del CCO, apunten que els canvis s'han d'acordar en el proper ple, tot i que, no hi haurà gaires canvis més.

La composició del Consell en aquest mandat és CiU, 13; ERC, 12; PSC, 3; Independents, 3; i CUP, 2. Els quatre principals càrrecs els ocupa CiU i ERC, i al principi de legislatura es va decidir incloure el PSC i Independents a través de la figura dels consellers de Presidència. La CUP no forma part de l'acord.