Centelles, capital de la tòfona

Aquest cap de setmana arriba la desena edició de la Fira de la Tòfona, en el marc d’un mal any per a les tòfones

Centelles es tornarà a convertir en la capital de la tòfona. Aquest cap de setmana arriba l’emblemàtica Fira de la Tòfona, que viurà la desena edició. La fira, que s’allargarà tot dissabte i diumenge al matí, manté l’esquema dels últims anys, en què s’ha donat un paper important a la gastronomia i a la venda de productes agroalimentaris de qualitat.

Entre les propostes principals destaquen les xerrades i demostracions gastronòmiques. Dissabte, amb la presència de Rafa Panatieri, del restaurant Roca Moo (una estrella Michelin), i Eduard Xatruch i Marc Llach, del restaurant Compartir. De diumenge destaca un taller de cuina de Nadal, amb Edgar Garcia, xef i professor de l’Escola d’Hostaleria d’Osona. I tot seguit, un taller de perdre la por a cuinar amb tòfona, amb el també xef i professor de l’Escola d’Hostaleria Cesc Molera i Fina Vila, estudiosa de la tòfona. També es fan altres activitats paral·leles, com la festa de la solidaritat, amb alumnes de l’escola Ildefons Cerdà, o l’espectacle “El gimnàs es mou per La Marató”, ambdós al casal Macià.

Tots dos dies de la fira hi haurà degustació i venda de tòfones al Passeig. I es munta pel cap de setmana el Menja Tòfona a Centelles, en què diversos bars, restaurants i rostisseries del municipi ofereixen plats o menús amb tòfona.

La fira arriba en el marc d’una de les pitjors temporades per trobar tòfona silvestre, segons coincideixen tots els experts. EL 9 NOU publicarà aquest divendres un reportatge d’una matinal de recerca amb membres de l’Associació de Tofonaires d’Osona