El Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres s'obre a nous estils i nous públics

Enguany el festival presenta diverses novetats com la concentració dels espectacles durant dos caps de setmana de juliol o la incorporació de nous estils

 Banner_Festival_sant_pere_de_casserres.jpg

Sant Pere de Casserres acollirà aquest mes de juliol una nova edició del Festival d’Estiu i ho farà incorporant algunes novetats que volen fer evolucionar el festival obrint-se a nous espais, nous públics i nous estils. L'edició 2024 s’ha presentat aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal d’Osona.

Albert Prado, conseller delegat de Cultura, Esports i Turisme del Consell Comarcal d’Osona, ha donat la benvinguda i ha remarcat 'la importància que suposa tenir un festival com aquest en un entorn privilegiat com és el Monestir de Sant Pere de Casserres', un festival que 'fa valdre, encara més, el patrimoni cultural i turístic d'Osona' i que ‘fa que cada actuació sigui una experiència memorable, capaç de satisfer els gustos més exigents i de sorprendre els espectadors amb nous talents i interpretacions úniques’. Per la seva banda, Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, ha recordat 'la voluntat de la fundació de continuar col·laborant amb el Monestir i les activitats que s'hi fan'. Griselda Escribano, regidora de Cultura de l'Ajuntament de les Masies de Roda, ha reiterat l'orgull que suposa tenir al poble 'una joia romànica com és el Monestir i que s'hi pugui fer un festival com aquest que s'ha convertit en un referent'.

Oriol Roca i Marc Riera són els responsables de la direcció artística del festival d’enguany. Riera ha explicat que el festival ‘busca un nou enfocament, tenint en compte el nou escenari que s’ha obert al voltant dels festivals d’estiu’. Es comencen a introduir canvis com, per exemple, concentrar les actuacions en dos caps de setmana amb dues actuacions cada cap de setmana, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia. I també, ‘tenir en compte nous espais, més enllà de l'església i obrir la programació a nous estils i a nous públics’. Enguany hi haurà música i també un concert familiar, poesia i música o música vocal. També s’amplia la programació més enllà dels concerts amb activitats complementàries al voltant del Monestir. Això permet que el festival ‘es converteixi en un esdeveniment molt més inclusiu, que atrau tant amants de la música clàssica com contemporània, així com famílies’.

L’activitat arrencarà el dissabte 13 de juliol amb un concert de Maria Rodés, una de les veus més rellevants de l'escena que sorprèn i emociona en cada cançó i en cada projecte. Rodés explora la cançó d'autor, el folklore d'arreu, l'experimentació sonora i també la copla des d'una mira molt personal. De tot plegat en surt un concert únic on l'artista barcelonina estarà acompanyada per la guitarrista Isabelle Laudenbach.

El diumenge 14 de juliol serà el torn de Sfere Vocali, ensemble vocal format per cantants de llarga trajectòria en l'àmbit vocal tant a nivell solístic com pel que fa a ensemble i cors professionals. Al monestir de Sant Pere de Casserres es recopilava la música i els llibres del moment. A partir d'aquests manuscrits que es conserven, s’ha dissenyat un espectacle únic que suposarà un viatge en el temps amb la música que devia sonar dins el Monestir de Sant Pere de Casserres, des de cant gregorià, el Llibre Vermell de Montserrat, la música religiosa del Renaixement i el Barroc, fins a música espiritual actual.

Poesia i música seran les protagonistes el dissabte 20 de juliol.  El músic, Toti Soler, i l’actor, Pere Arquillué, pujaran a l’escenari per interpretar una de les peces més emblemàtiques de Vicent Andrés Estellés. ‘Coral Romput’, un dels textos més representatius de l'obra del poeta. És la poetització de l'existència quotidiana, marcada per somnis, moments colpidors, esperances, records, obsessions i desitjos. Un espectacle creat amb motiu de l’Any Estellés.

I, finalment, el diumenge 21 de juliol, serà el torn d’El Pony Menut, la versió per a públic familiar del grup El Pony Pisador. Oferiran una matinal que combinarà música i una visita guiada per descobrir l'entorn natural del Monestir. Una visita opcional adaptada als més petits i on la natura i els ocells hi tindran un paper destacat per acabar el matí amb un concert adaptat als ritmes i horaris dels infants.

Els concerts de dissabte seran a les 19.30 h i els de diumenge a les 12 h. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web del monestir: santperedecasserres.cat.

 

Podeu veure el cartell del festival aquí