Dilluns que ve, Torelló posa en marxa el nou sistema de recollida amb contenidors xipats

Dilluns vinent 3 de juny, començarà a funcionar a Torelló el nou model de recollida de residus, amb contenidors tancats que només es podran obrir amb la corresponent targeta identificativa.

Els nous contenidors tancats de les fraccions orgànica i multiproducte es podran obrir amb la targeta identificativa sense limitació; els contenidors tancats de la fracció resta, amb limitació (només es podran obrir els dimarts, dijous i dissabtes); i finalment els contenidors de vidre es mantindran sempre oberts.

Aquest nou sistema incorpora una tecnologia que permet fer un seguiment de la participació de la ciutadania en la recollida selectiva. Gràcies a aquest seguiment, en un futur, es podran aplicar taxes de residus diferenciades, amb l’objectiu que qui més separi pagui menys.

A partir de dilluns, els contenidors d’orgànica, multiproducte i resta quedaran tancats. Per a fer-ne ús, caldrà disposar de les targetes que s’han repartit a la població les darreres setmanes. Tot i que la major part de la població ja en disposa, per a la gent que encara no les ha recollit s’obrirà l’espai de Can Parrella (entrada per carrer Ges d’Avall, 1) al llarg de tota la setmana, en els dies i horaris indicats a continuació:

  • Dilluns 3 de juny (de 9 a 15h)
  • Dimarts 4 de juny (de 14 a 20 h)
  • Dimecres 5 de juny (de 9 a 15h)
  • Dijous 6 de juny (de 14 a 20 h)
  • Divendres 7 de juny (de 9 a 15h)

Per obtenir les targetes s’ha de presentar la butlleta que s’ha distribuït als domicilis juntament amb el tríptic informatiu. Qui no tingui la butlleta pot presentar un document acreditatiu de la seva residència a l’habitatge (contracte de lloguer, rebut de subministrament, rebut de la taxa de residus…).

Per a qualsevol consulta s’atendrà a la ciutadania a Can Parrella els dies de recollida de les targetes alhora que s’ha habilitat un telèfon d’atenció a l’usuari: 900 102 989 (de 9 a 15h).

Vídeo de l’alcalde amb motiu de la implantació del nou model de recollida.