Formació per donar aliments amb seguretat a la Mancomunitat La Plana (Osona)

El 4 de juny, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va realitzar una sessió formativa sobre seguretat alimentària en la donació d’aliments a voluntaris  d’entitats socials dels municipis de: Seva, Taradell, Sant Miquel de Balenyà, Sant Martí de Centelles-Aiguafreda, Tona i Balenyà.

A petició de la Mancomunitat La Plana, la formació es va impartir a les seves instal·lacions, on es van  destacar els aspectes claus per garantir la seguretat dels aliments i es va respondre els dubtes dels voluntaris.

La donació dels aliments contribueix a reduir el malbaratament alimentari canalitzant els excedents, el paper dels voluntaris és essencial, no només per la seva repercussió social,  sinó, també com a garants de la seguretat alimentària en l’aprofitament dels aliments.

Disposar de coneixements en higiene dels aliments és fonamental per garantir la seguretat alimentària dels aliments donats, per això si sou una Entitat Social podeu sol·licitar-nos formació per als vostres voluntaris, o assessorament per a què vosaltres mateixos la pugueu impartir.