TrufforumVic creix i amplia espais

El xef Joan Roca serà l’ambaixador del Trufforum Vic 2024

La festa de la tòfona i la gastronomia se celebrarà de l'1 al 4 de febrer en el Recinte Firal El Sucre de Vic

Una nova zona de degustació, una nit musical, més espai firal i més activitats per a petits i grans, són algunes de les novetats d'aquesta sisena edició.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de TrufforumVic a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic (Barcelona). Bet Piella, primera tinenta d'alcaldia i regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic ha descrit TrufforumVic «com un orgull per a la ciutat que converteix Vic en capital internacional de la tòfona».

Com cada any el TrufforumVic comptarà amb el tradicional Mercat de tòfona fresca i productes amb tòfona  i també amb nombroses activitats al voltant de la tòfona. L'espai firal s'amplia i donarà cabuda a més productors i nous espais. En el Recinte Firal es podrà comprar tòfona negra, classificada i garantida, i també productes *trufados artesans i d'alta qualitat. La tòfona negra (Tuber melanosporum), seleccionada i de diferents territoris d'origen, tornarà a ser la gran protagonista del TrufforumVic. Una edició més, aquest esdeveniment internacional, té per objectiu promocionar el consum de la tòfona negra en les cuines domèstiques i professionals.

Com en cada edició, el TrufforumVic comptarà amb un ambiciós programa d'activitats per a amants de la gastronomia. En els espais d'activitats, l'Aula de la Tòfona i La Cuina de la tòfona, es podran descobrir tots els secrets de la tòfona amb activitats que inclouran tastos i aniran a càrrec de reconeguts professionals. Enguany, s'ampliarà la capacitat per a donar cabuda a més participants.

En ‘La Cuina de la tòfona’ els protagonistes seran: Martina Puigvert de Les Cols (Olot), reconeguda com a millor cuinera jove per la Guia Michelin 2024, amb la tòfona en la cuina volcànica; Jordi Vilà, del restaurant Alkimia (Barcelona) mostrarà la cuina tradicional de caça i tòfona; Arnau Paris, xef en l'espai Cuines de TV3, i Rais Esteve, xef i assessora de creativitat, parlaran de com recuperar les arrels i els orígens amb creativitat partint del seu projecte Molí La Vansa. Un any més es durà a terme la ja tradicional activitat ‘Tòfona amb bombolles’. Enguany, l'escriptora Empar Moliner i el xef Nandu Jubany (Can Jubany) seran els encarregats de guiar aquest maridatge gastronòmic on els espumosos i la cuina amb tòfona seran els grans protagonistes.