GRAN AMBIENT DE TARDOR A LA XXVI FIRA DEL BOLET DE CANTONIGRÒS

La presentació del treball del Collsacabra Futur, el concert familiar de Pep López, el 5è Canicròs, l'exposició de bolets i la trobada de gegants van aglutinar tota mena de públic aquest tercer cap de setmana del Collsacabra Viu.

Procés participatiu Collsacabra Futur.

Àlex Montanyà, alcalde de l'Esquirol, va acompanyar el dissabte una nova trobada del procés participatiu Collsacabra Futur, on es va fer pública la planificació estratègica i els reptes col·lectius que cal afrontar a curt i mitjà termini, recollits durant aquests tres anys de treball.

Es posava de manifest, per exemple, una de les conquestes aconseguides com la posada en marxa de la comunitat energètica Collsacabra Verd. Gent dels tres municipis van interactuar amb el moderador per continuar avançant cap als propòsits inspiradors del Collsacabra Futur.

 

Un diumenge ple d'activitats

El diumenge arribava l'hora de la XXVI Fira del Bolet de Cantonigròs, organitzada per la Cabrerès Associació de Comerciants (CAC) i l'Ajuntament de l'Esquirol amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de Cantonigròs. Les parades de productes locals de Cantonigròs, Tavertet, Pruit i l'Esquirol van ser les protagonistes dels tastets de tardor junt amb parades vingudes des de Sabadell, Vic o Sant Feliu de Guíxols. Una àmplia oferta gastronòmica i artesana que situa a aquesta fira com un dels punts de trobada de visitants i paradistes, que en aquesta 26a edició sumaven 20 parades.

 

El dia va arrencar amb el 5è Canicròs Collsacabra que ja s'ha consolidat com una trobada obligada pels amants de l'esport i la natura. Després de la cursa, la Trobada de Gegants va reunir a les colles geganteres de Cantonigròs, Tavertet i l'Esquirol. Tampoc van faltar els grallers que van acompanyar la cercavila i la Ballada: els Grallers de Rupit i els Grallers Fil d'Or. En acabat, l'espectacle de Màgia del Mag Arnau precedia l'espectacle de Pep López que, sota el títol de "Folkids", va oferir un concert familiar. Un espectacle per a participar i gaudir que va fer moure a tothom, petits i grans s'ho van passar d'allò més bé ballant plegats.

 
 

Cal destacar que malgrat la manca de bolets, el grup de veterans coneixedors dels bolets que cada any organitza l'exitosa exposició dels bolets del Collsacabra, va aconseguir un any més exhibir una bona mostra i aquest any a més, feien una crida a la consciència sobre la mancança d'aigua i la importància que té pel nostre ecosistema. Un extracte de la cançó de Raimon "Al meu país la pluja" donava la benvinguda al visitant mentre que a dins diferents estadístiques mostraven els índexs pluviomètrics d'aquesta tardor que explicaven que no ha plogut durant tres setmanes seguides i que les temperatures han estat d'estiu.
Com és tradició, els Segways, a disposició dels visitants davant les Antigues Escoles, oferien la passejada pels voltants del recinte firal i el concert de Boletaires