‘Escampa la Boira', el primer festival de senderisme d'Osona ‘Escampa la Boira', el primer festival de senderisme d'Osona

De l’11 al 26 de novembre, arriba la primera edició de l’Escampa la Boira. Festival de Senderisme d’Osona. Dues setmanes durant les quals s’organitzaran rutes guiades i activitats per conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la comarca.

Es tracta d’una proposta transversal promoguda per Osona Turisme i diferents entitats, guies de muntanya, empreses culturals i productors agroalimentaris del territori.

En total, s’oferiran una desena de propostes per passejar a l'aire lliure i gaudir de la comarca amb uns altres ulls, amb la saviesa de guies professionals que ens portaran a descobrir els seus paisatges, pobles, biodiversitat, tradicions... Un catàleg d'experiències, a preus reduïts, per promoure i posar en valor l’activitat dels guies locals de la zona.

Les 10 experiències

Entre les propostes trobem rutes guiades per tota la comarca, des del Montseny al Bisaura passant per la Vall de Sau, el Collsacabra o la Plana de Vic. Propostes familiars i d’altres més genèriques, entre setmana i en caps de setmana, als matins però també alguna proposta de tarda.

Les activitats arrencaran el cap de setmana de la Fira de Muntanya de Vic, amb servei d’autocar des de la mateixa fira per a qui ho requereixi. Dissabte 11 de novembre amb una proposta que uneix senderisme, literatura i patrimoni: una ruta a peu pels voltants del Monestir de Sant Pere de Casserres i la presentació del llibre d’en Joan Conill “Miracle”. El dia 12 es podrà descobrir el ‘PilatWalk’ a l’entorn de Sau i el senderisme urbà a Vic.

Altres propostes que donaran forma a aquesta primera edició del Festival són les Sortides botàniques a la vora el Ter (amb tast del millor croissant de la Pastisseria Prat); Caminades contemplatives amb infusions d’herbes medicinals; Observació d’ocells i tast d’embotits La Gleva; Bany de bosc amb degustació de la Castanya de Viladrau; o trams del Camí Oliba o de la Ruta 6 sentits. Algunes activitats inclouran descomptes especials per al Torelló Mountain Film Festival.

Les activitats es podran reservar prèviament a:

CARTELL ESCAMPA LA BOIRA