Es presentà la 1a edició d'ESCAMPA LA BOIRA, el Festival de Senderisme d'Osona

El Festival de Senderisme d’Osona, amb el nom d’ESCAMPA LA BOIRA serà de l’11 al 26 de novembre amb rutes guiades a peu i altres activitats per conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la comarca.

 

Osona acollirà durant més de dues setmanes la primera edició del Festival de Senderisme d’Osona, una proposta transversal promoguda per entitats comarcals, guies de muntanya, empreses culturals i productors agroalimentaris de la comarca.  FESTIVAL DE SENDERISME D’OSONA ofereix una desena de propostes per passejar a l’aire lliure i gaudir de la comarca amb uns altres ulls, amb la saviesa de guies professionals que ens portaran a descobrir els seus paisatges, pobles, biodiversitat, tradicions, etc.

 

Entre les propostes trobem rutes guiades per tota la comarca des del Montseny al Bisaura passant per la Vall de Sau, el Collsacabra o la Plana de Vic. Propostes familiars i d’altres més genèriques, entre setmana i en caps de setmana, als matins però també alguna proposta de tarda.

El festival arrencarà el cap de setmana de la Fira de Muntanya de Vic, en aquest cas les activitats disposaran de sortida i arribada des de la mateixa fira amb servei d’autocar en els casos que ho requereix. Dissabte 11 de novembre amb una proposta que uneix senderisme, literatura i patrimoni, senderisme als voltants del Monestir de Sant Pere de Casserres i Presentació del llibre d’en Joan Conill “Miracle”, el dia 12 es podrà descobrir el “PILATWALK” a l’entorn de Sau i el senderisme Urbà a Vic.

Sortides botàniques al vora el Ter amb tast del millor croissant de la Pastisseria Prat, Caminades Contemplatives amb infusions d’herbes medicinals, Observació d’ocells i tast d’Embotits la Gleva, Bany de Bosc amb degustació de la Castanya de Viladrau, un tram del Camí Oliba o de la ruta 6 sentits – Camí del són propostes que donaran forma a aquesta primera edició del Festival.

Algunes d eles activitats disposaran de descomptes especials per diferents sessions del Torelló Mountain Film Festival.

 

ESCAMPA LA BOIRA, ofereix un catàleg d’experiències a preus reduïts amb la intenció de col·laborar, promoure, donar suport i posar en valorar els guies locals de la zona i la seva activitat. Totes les activitats es podran comprar prèviament les diferents activitats en https://osonaturisme.cat/s/festival-de-senderisme-osona/

Descobreix totes les activitats del Festival de Paisatges de Barcelona clicant al fullet d’activitats: