Tot a punt per a un Pescabirres que es trasllada a la sala polivalent

Tot està a punt per a la celebració, aquest dissabte 20 de maig, de la 7a edició del Pescabirres, el Festival de Cervesa Artesana de Torelló.

Les activitats s’han traslladat a la sala polivalent, en previsió que el mal temps pogués afectar el normal funcionament de la fira. Així, tant les companyies cerveseres, com les actuacions musicals i les foodtrucks s’instal·laran a la sala polivalent, on donarà inici el Pescabirres 2023, dissabte a partir de les 4 de la tarda.

Amb la voluntat d’obrir un ventall més ampli de tot allò relacionat amb la cervesa artesana, dimecres i dijous ja es fan els primers actes del Pescabirres. Dimecres, a dos quarts de 8 del vespre, es presentarà el llibre ‘Cervesa i país’ de David Bea a la llibreria La Distreta. En acabar, a dos quarts de 9 del vespre, el cuiner Edu Rifà elaborarà un sopar amb maridatge al restaurant El Bistrot del Firal.

L’endemà dijous, Albert Barrachina, tota una eminència en el món cerveser, farà una xerrada amb tast a l’Animal, a dos quarts de 8 del vespre.

El gruix de les activitats es celebraran dissabte a partir de les 4 de la tarda, un canvi d’horari que s’ha establert a petició de les mateixes cerveseres. Segons els organitzadors de l’esdeveniment, Jordi Arnau i Roger Morfulleda, aquesta edició “és la que aplega més qualitat de cerveseres de totes les que hem fet”. Destaquen la presència de cerveseres molt premiades, al costat d’algunes més locals i emergents “però amb moltes expectatives de futur”. També hi haurà elaboradors de molt diversa procedència i de molts estils cervesers, en un àmbit en el qual “Catalunya està a primer nivell mundial”.

La fira posarà a la venda un tiquet de tast amb got que permetrà provar una cervesa de cada estand participant. I al costat dels estands de les 10 cerveseres participants, hi haurà foodtracks per menjar al mateix recinte de la fira i la música a càrrec de tres formacions i sessions de dj’s.

La regidora de Comerç. Mercè Faja, reiterava la intenció d’estar al costat “d’iniciatives com el Pescabirres i amb gent tan professional”. I també les sinèrgies que pot establir la fira amb l’activitat comercial del municipi.