El Festus 2023, a punt per omplir els carrers el 26 i 27 de maig

L’últim cap de setmana maig, arriba la 26a edició del Festus, el festival que omple els carrers de Torelló de dansa, circ, teatre, música i arts visuals.

El Festus 2023 programa una vintena de propostes de múltiples disciplines pensades per la seva qualitat i per ser ubicades en uns carrers, parcs, racons i places d’un poble que respirarà arts de carrer el 26 i 27 de maig. Entre els espais que s’estrenen aquest any hi ha el parc municipal i La Carrera.

El festival comptarà amb noms consagrats com Guillem Albà, la Cia. Manolo Alcántara, Delta Sleep, la Cia. D’es Tro, altres d’impacte més recent com Angel Duran Performing Arts, Cirque Entre Nous, o emergents com Serendipia Produccions, Elane, Los Manises, Hatxe & The Curlys i un llarg etcètera.

Un any més, l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló dóna corpus conceptual al festival i porta les experiències d’Arnau Obiols, Alba Sanmartí, Irena Visa i Roc Parés per aprofundir-hi.

Aquesta edició té com a eix principal el temps. El temps es presenta com una moneda de canvi d’un element que és finit. El temps transporta cap a altres espais, passats, presents i futurs. Tothom es queixa de no tenir temps per perdre o per fer allò que realment es vol fer. Aquest any, el Festus ofereix temps, temps per pensar, per ser crítics, per gaudir i per somiar.

-Web del Festus Festival