Arriba una nova edició del Lactium

Reunirà 30 formatgeries artesanes i 15 amics del formatge per descobrir, tastar i comprar

Els dies 22 i 23 d’abril, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic acollirà la 15a edició de Lactium, la festa del formatge català, amb degustació i venda al tall de formatges i productes alimentaris excel·lents i un potent programa d’activitats gastronòmiques i familiars, coincidint amb una data assenyalada al calendari català: la diada de Sant Jordi. “Lactium és el mercat del formatge artesà i català que enguany presenta novetats, però manté l’essència del primer dia. Cada any la fira guanya protagonisme a la nostra ciutat i des de l’Ajuntament es fa una aposta ferma per estar al costat del sector formatger, que és molt important pel nostre territori, fent una fira que aglutina gairebé 20.000 visitants”, ha explicat Titi Roca, regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, durant l’acte de presentació de l’edició.

Durant els dos dies de fira, Lactium oferirà un espai comercial i expositiu amb 30 formatgeries artesanes, amb més de 150 formatges per conèixer, tastar i comprar, i 15 amics del formatge amb productes agroalimentaris artesans i de qualitat (conserves, vi, pans, mel, cervesa artesana…). També oferirà un conjunt de propostes festives i divulgatives distribuïdes en tres espais: l’Aula del Formatge Bonpreu i Esclat, el TxisArts i el TxisBar-Gastroteca.