Presentació del Mercat de Música Viva de Vic

  • Vic acull la 32a edició del mercat professional de música del 14 al 19 de setembre adaptada a les circumstàncies actuals
  • Les activitats professionals es faran online i els concerts s’adequaran a les mesures de seguretat i distanciament vigents al mes de setembre

Avui s’ha presentat la programació de la 32a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) amb l’assistència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, l’alcaldessa, Anna Erra, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares.

Durant l’acte s’ha avançat la programació de la fira, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que enguany té l’objectiu prioritari de promoure la contractació de concerts i contribuir a la dinamització del sector musical enmig de la crisi de la Covid-19.

El diputat Garcia Cañizares ha refermat el suport de la Diputació al MMVV i ha recordat com en les circumstàncies actuals «s’ha mantingut el pressupost global de l’Àrea de Cultura de 104 MEURS per ajudar als ajuntaments en la represa de les activitats, sense escatimar ni un euro» i els ha animat a mantenir les seves programacions culturals sense reduir els recursos. El diputat s’ha referit al pla de mesures que la corporació ha posat en marxa «per garantir i incrementar les aportacions econòmiques per a ens locals, entitats i creadors en la seva activitat cultural» i ha recordat la importància que la cultura segueixi activa adaptada a les noves circumstàncies tal i com ha fet el MMVV.

Programació mixta online i en directe

El Mercat s’inaugurarà el diumenge 13 de setembre amb la presentació online des del Teatre Atlàntida del nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés. Divendres i dissabte hi haurà concerts a la ciutat d’artistes i grups com Blaumut i Ginestà, en les condicions adaptades a les mesures de seguretat i distanciament vigents al mes de setembre.

Les activitats professionals es faran online i l’acreditació professional donarà accés a les actuacions d’estrena, a pitchings i webinars. El públic podrà gaudir dels concerts enregistrats en exclusiva pel Mercat durant els mesos d’agost i setembre a l’Atlàntida de Vic que s’estrenaran del 14 al 19 de setembre a través de la pàgina web del MMVV.

Entre els concerts destaquen joves promeses com Alba Careta Group i Queralt Lahoz,  homenatges a Ennio Morricone amb el piano de Carles Cases i a Cecilia amb la veu de Lídia Pujol. També es presentarà l’espectacle de Nurià Andorrà, guanyador del premi Puig-Porret 2019, i hi haurà les actuacions de Las Migas, Meritxell Neddermann i Renaldo i Clara, entre d’altres.

A banda d’artistes catalans, la programació online també comptarà amb propostes artístiques d’altres comunitats autònomes amb grups d’Extremadura, Andalusia, Galícia, Balears i Comunitat Valenciana.