La Festa Major de Vic, a punt amb més de 80 activitats

Vic ja està a punt per acollir, un any més, les Festes de Sant Miquel. La programació pensada per a totes les edats s’allargarà fins el proper 7 de juliol tal com va anunciar ahir a la tarda la regidora Susagna Roura. “S’han programat més de 80 activitats per satisfer tots els públics. Entre les novetats, hi ha la presentació del documental ‘Operació Globus’, projecte guanyador de la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística 2017, el proper dijous 27 de juny a la Plaça Major”. El documental, dirigit per la vigatana AriadnaSeuba, es va emetre aquesta setmana al programa ‘Sense Ficció’, de TV3.

 

“Volem destacar també la ja consolidada activitat de la Crida, i per la qual s’ha creat un vídeo per a xarxes sota el títol ‘Menys bomba i més conga’ en referència a la rivalitat sana que hi ha d’haver entre les colles i que crida a la participació”, va afegir.

 

Una Festa Major lliure d’agressions sexistes

 

Des de l’aprovació del protocol per abordar les violències sexuals i sexistes, des de l’Ajuntament es continua treballant fermament per gaudir d’aquests espais i actes de Festa Major lliures de violències sexuals. En aquest sentit, “en alguns dels actes de Festa Major, podreu trobar unes carpes on estaran ubicats els punts liles, uns espais on es podreu adreçar en cas de veure o patir una agressió, on dues educadores us podran aconsellar i acompanyar”, va detallar Roura.

 

Una festa popular i tradicional

 

La programació de les Festes de Sant Miquel no oblida tampoc els actes més tradicionals, com la Diada de Sant Miquel, el 5 de juliol, amb el seguici de la Festa Major i les danses tradicionals, com són el ball de l’Àliga, la Dansa Vigatana de l’Espígol i el ball de gegants, acompanyats dels Grallers i dels Sagals d’Osona.

 

En aquesta ocasió, la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants ha homenatjat Lluís Tello i l’Associació de Dansaires de Sant Miquel, el primer per la seva trajectòria vinculada als gegants de la ciutat i en el cas de l’associació per celebrar el 25è aniversari de la seva creació.

 

L’autor del vers de l’espígol d’aquest 2019 ha estat Jordi Lara.

 

El cap de colla dels Sagals d’Osona, Víctor Niubó, i Marc Camacho, de l’Associació de Geganters del carrer de la Riera, Marc Camacho, van parlar dels actes de cultura popular de la Festa Major: el seguicis, les jornades castelleres, la diada de vigília, el pilar caminat o la Infernal, entre d’altres.

 

La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Anna Campoy, va repassar les activitats pensades per a un públic familiar, com ara el circuit d’activitats a la rambla del Passeig (27 juny) o l’espectacle de teatre itinerant ‘Zeppelin’, el proper dia 1 de juliol a la plaça de la Catedral. Campoy va destacar també ‘Vic Basket Beat’ una orquestra amb música creada a partir del so del bot de les pilotes de bàsquet, que fa temps que es duu a terme a la ciutat i de què es podrà veure el resultat en dues ocasions: el proper divendres 28 de juny, a l’Atlàntida de Vic, i el diumenge 30 de juny a la plaça de la Noguera.

 

Juan Diego Ingelmo, autor del cartell de la Festa Major

 

El dissenyador valencià Juan Diego Ingelmo ha estat qui ha realitzat el cartell de la Festa Major de Vic, escollit per mitjà de concurs. La resta de cartells que es van presentar al concurs es poden trobar a l’Oficina de Turisme en format d’exposició.

 

La Festa Major Infantil

 

Prèvia a la presentació dels actes de la Festa Major, Gerard Molist i Queralt Mulet, membres del Consistori Infantil de Vic, van presentar els actes de la Festa Major Infantil.

 

Gerard Molist va repassar el programa d’actes i Queralt Mulet va explicar la tasca feta aquest any des del Consistori Infantil per promocionar el patrimoni de la ciutat i que s’ha materialitzat en un aplicació per a mòbils.

 
Molist i Mulet van fer entrega també d’un obsequi a Basma Barkova, l’autora del cartell de la Festa Major Infantil.
 

A la roda de premsa també van participar-hi els representants del seguici infantil de la Festa Major, Mar AlbertEmma Albert i Sibil·la Bofill.

 

Es pot consultar el programa complet de la Festa Major de Vic aquí.