El Govern aporta 313.144 euros al Museu Episcopal de Vic

El Govern ha acordat concedir una subvenció exclosa de concurrència pública de 313.144 euros al Bisbat de Vic-Museu Episcopal de Vic per contribuir al finançament de la seva programació durant l’any 2019.
 
Situat al costat de la catedral, el Museu Episcopal de Vic és un referent en l’art medieval català i exposa obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic. El centre, amb un fons de més de 29.000 peces, està especialitzat en art litúrgic.
 
El museu està catalogat com a museu d’interès nacional des de 2001. A banda del seu fons de primer ordre, destaca per un projecte museològic modern i innovador, pel qual va ser guardonat, l’any 2001, amb el Premi Nacional de Patrimoni Cultural com a reconeixement a la seva contribució a la difusió de l'art medieval català.
 
El seu extens fons romànic permet seguir amb precisió l'evolució iconogràfica i estilística del romànic català. Una de les peces estrella del museu és el grup escultòric del Davallament d'Erill la Vall. Descobert per l'expedició de l'Institut d'Estudis Catalans a la Vall de Boí del 1907, aquesta obra del Mestre d'Erill és considerada un dels conjunts escultòrics més importants del romànic europeu del segle XII. També destaca el Baldaquí de l'església parroquial de Ribes, una de les obres mestres que custodia el museu. Altres peces a tenir en compte són el frontal d'altar de Sant Andreu de Sagàs, el frontal de Sant Pere de Ripoll o la Mare de Déu de Santa Maria de Lluçà.