L'Ajuntament tornarà els diners als participants del city room escape de Vic

L’empresa organitzadora del joc, City Play Team, no va complir les expectatives i la dinàmica del joc es va veure perjudicada. Tot i així, no es descarta que l’any vinent es pugui repetir l’experiència

L’Ajuntament tornarà els diners als participants del city room escape de Vic

Benvinguda dels participants al ‘Codi 60’

El primer city escape room de Catalunya que ha acollit Vic aquest cap de setmana no ha complert les expectatives de participants i de l’Ajuntament, i per aquest motiu es reemborsarà l’import íntegre de la inscripció al joc a tots els jugadors i jugadores. La manca de preparació de les proves, que no s’havien pogut testejar anteriorment, l’alta complexitat organitzativa i els problemes de comunicació amb els gamemasters (que guiaven i orientaven els grups) van fer que s’anessin sumant errors tècnics, provocant que la dinàmica del ‘Codi 60’ es veiés perjudicada i que l’experiència no fos satisfactòria pels participants.

 

El city room escape ha estat impulsat per cinc allotjaments de la ciutat (Les Clarisses, Balmes, Up Rooms, l’Alberg Canonge Collell i el Seminari), on calia fer nit per poder participar al joc, juntament amb la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració de les sales de room escape de la ciutat. L’organització tècnica del joc anava a càrrec de l’empresa especialitzada City Play Team.

 

 
 
 
 
‘Codi 60’


Malgrat els problemes tècnics, es van recollir les aportacions dels participants i s’estudiarà repetir l’experiència l’any vinent corregint els errors detectats i buscant una història més pròpia de la ciutat.

 

21 hores de joc per resoldre un assassinat

 

Divendres a la tarda va arrencar el city room escape, amb 115 ‘agents de policia’ d’edats compreses entre els 24 i els 46 anys provinents de Badalona, Barcelona, Calella, Calldetenes, Callús, Cervera, Girona, Guissona, Les Preses, Malgrat de Mar, Navàs, Olot, St. Joan Vilatorrada, St. Pere Torelló, Santa Maria d'Oló, Tarragona, Terrassa, Tona, Torrefeta, Vic i Vilafant. Els agents es van agrupar en 16 divisions o grups d’agents, que van haver de recórrer set atractius turístics de la ciutat a la recerca de pistes per resoldre l’assassinat de la Ministra de Sanitat de la República. El joc va acabar a la sala Modernista del Casino el dissabte al migdia, després de 21 hores de joc.

 

‘Codi 60’ va comptar amb la col·laboració d’una quarantena d’assistents dels grups escoltes de Vic (Collformic, Tsunami i Guillem de Montrodon), 24 establiments comercials, parades del mercat, bars i restaurants, 10 actors i 8 creatius, caracteritzadors i dissenyadors del joc de l’empresa City Play Team, la Guàrdia Urbana de Vic, el 9 Nou i el 9TV.

 


‘Codi 60’ a la plaça Major