Nova campanya de les jornades gastronòmiques de la tòfona a Osona

Els restaurants membres del col·lectiu Osona Cuina organitzen, un any més, les jornades gastronòmiques de la tòfona. La campanya és fins el 15 de març.

Aquesta acció s’emmarca dins el projecte Fet a Osona, una iniciativa de la Xarxa Productes de la Terra que té com a principal objectiu donar a conèixer els productes i productors d’Osona i tot allò que té a veure amb la seva gastronomia.

El col·lectiu Osona Cuina aposta per la promoció de la tòfona com a producte referent de la comarca. Menús especialitzats, plats i suggeriments creats per a l’ocasió… les cuines del col·lectiu s’omplen d’opcions gastronòmiques per a degustar aquest producte de sabor intens i aromàtic.  Els restaurants ArkaCa l’Ignasi, Cal Jutge i La Fonda Sala presenten menús elaborats amb la tòfona com a element principal i que serveixen per demostrar la versatilitat d’aquest producte, que tant funciona en dolç com en salat.


Més enllà dels menús, també trobareu cartes amb plats i suggeriments amb tòfona creats per l’ocasió a: Les Magnòlies, Ca la Cinta, El Barecu,  El Gravat, Ca l’U i Teresona XXI

La tòfona, però, es pot viure d’una forma més completa a més de la degustació. Per això, aquestes jornades es complementen amb activitats per conèixer el producte de més a prop.

Durant aquests dies, es podran fer sortides tofonaires organitzades per Temps de Tòfona o Carol Tòfones; descobrir el showroom sobre la tòfona de Carol Tòfones; participar de les visites guiades a la Casa Riera Ordeix on es podrà fer un tast especial de llonganisses amb tòfona i assistir al curs de tòfona amb robot de cuina; o gaudir de la Tofonateràpia corporal ofert per Noir et blanc.

S’adjunta llibret de la campanya amb informació completa de totes aquestes opcions, plats a degustar, etc.