Presentació de la nova plataforma de gestió d'allotjaments turístics locals, Tourism Data System

El passat 11 d’abril es va portar a terme la presentació del Tourism Data System (TDS). El TDS és una nova plataforma de gestió d’allotjaments turístics locals, impulsada per la Diputació de Barcelona de la mà Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya(PCT). Actualment la tipologia d'allotjaments que es poden adherir a la plataforma són els hotels, els càmpings i les cases de turisme rural.

Aquesta nova eina on line permet gestionar i analitzar l'evolució de activitat (allotjament) i comparar-la amb els globals de la destinació, segons la tipologia d'allotjament i amb altres marques turístiques. Aquest nou sistema, d'ús totalment gratuït, permet consultar les dades estadístiques de l’entorn turístic geogràfic (municipi, clúster i comarca), podent comparar-les amb els resultats agregats de la resta d'allotjaments de la comarca i de la província de Barcelona. A més a més, aquesta plataforma compta també amb un segon mòdul on es poden consultar les previsions de preu (fins a un mes vista) dels allotjaments de la zona filtrant-los per tipologia i categoria. 

Per a la implantació del Tourism Data System a Osona, durant les pròximes setmanes, la Diputació de Barcelona posa a la disposició de la comarca, un assessor per a la formació en l’ús i integració d’aquesta plataforma. 

Més informació a http://diba.plataforma.pct-turisme.cat