Mercè Conesa signa dos convenis amb l'Ajuntament de Vic i visita sis municipis d'Osona

La presidenta d ela Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha signat avui dos convenis amb l'Ajuntament de Vic i ha visitat sis municipis més de la comarca d’Osona per debatre amb els seus alcaldes i conèixer els projectes que s’estan realitzant amb el suport de la Diputació. A Vic, Conesa ha signat un conveni amb l’Ajuntament i el Bisbat de Vic per donar suport al projecte “Episcupus” per dinamitzar les visites a la catedral de Vic i revaloritzar-ne el seu contingut històric i cultural, i un segon conveni per l’arranjament del vial de connexió de la variant de Calldetenes amb la N-141d.

 

 

Mercè Conesa, que ha iniciat la visita a Osona a Malla, on l’alcalde Eudalt Sentmartí, li ha mostrat el projecte de la rotonda d'enllaç de la població am,b la C-17, ha prosseguit la seva ruta per Osona a l’ajuntament de Vic on ha signat un conveni amb l’alcaldessa, Anna Erra, i el bisbe de Vic, Romà Casanova, per donar suport al projecte “Episcopus pren forma a la Catedral de Vic. La Catedral desconeguda a l’abast de tothom”  pel qual la Diputació de Barcelona aportarà una subvenció de 40.000 euros amb l’objectiu de dinamitzar les visites al temple juntament amb la creació d’espais d’interpretació del patrimoni de la catedral i revaloritzar el seu contingut històric i cultural.

Amb l’alcaldessa de Vic, la presidenta ha signat un segon conveni destinat a l’arranjament del vial de connexió de la variant de Calldetenes amb la carretera N-141d, pel qual la Diputació de Barcelona aporta un ajut econòmic de 435.426 euros. El projecte té per objecte reordenar aquest vial per tal d’adequar-lo a les noves necessitats tant de seguretat viària i l’accessibilitat com de la mobilitat en general.

Conesa ha expressat la seva satisfacció de poder signar aquests dos convenis, un perquè suposa una millora substancial en la seguretat i mobilitat entre la ciutat de Vic i Calldetenes, i molt important després de l’entrada en servei de la variant de Calldetenes, i el segon, perquè expressa la voluntat de la Diputació en donar suport a projectes d’interès i difusió del patrimoni cultural.

Visita a Torelló, Gurb, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga i Taradell

A Torelló, Conesa ha estat rebuda per l’alcalde, Santi Vivet, i altres membres de l’equip de Govern, que li han exposat alguns dels projectes que el municipi te en marxa com son el teatre Cirviànum, per dotar-lo de calefacció i un nou pati de butaques, així com el projecte de l’hotel Les Serrasses d’interès per la comarca.

A continuació, a Gurb, l’alcalde, Joan Roca, ha exposat a la presidenta alguns dels projectes del municipi, concretament els dos ponts que connecten la població amb Vic, la pista d’skatepark i l’ermita de Sant Fruitós.

A Calldetenes, l’alcalde Marc Verdaguer, ha explicat els projectes del pavelló d’esports així com el projecte de remodelació del carrer Gran i l’Avinguda de Pau Casals. A Santa Eugènia de Berga, l’alcaldessa, Anna Franquesa, li ha exposat, entre d’altres projectes, la remodelació de la plaça Montseny.

Finalment, a Taradell, l’alcalde, Lluís Verdaguer, ha plantejat diversos projectes per a la població entre els quals ha remarcat el projecte d’inversió en habitatges socials tutelats.