Espinelves, a punt per la 37a Fira de l'Avet

Una de les fires més emblemàtiques, antigues i multitudinàries del calendari prenadalenc és la Fira de l’Avet d’Espinelves. Aquest dissabte comença la 37a edició, que s’allargarà fins al dia 10 de desembre i per la qual s’espera que passin entre 60.000 i 80.000 persones, segons l’alcalde, Joan Manel Claveria. El producte estrella, evidentment, seran els avets, en vuit parades, dels quals s’esperen vendre entre 3.000 i 4.000. Claveria apunta que en els darrers anys hi ha hagut un canvi de tendència i que en general els visitants demanen avets més petits: “De més d’un metre i mig se’n venen pocs”, assegura.


Al poble s’hi instal·laran 80 parades de productes nadalencs, artesans o d’alimentació com torrons, pa o coques. L’alcalde explica que hi ha hagut alguna baixa i que en aquests casos sempre intenten “que entri producte nou”, elements que fins ara no tenia la fira. Claveria assegura que és fàcil, ja que “hi ha molta gent que vol entrar”.


Com és habitual a la fira hi haurà mostres d’oficis artesans. Aquest any, a banda del vidrier, l’escloper, el cisteller i l’espardenyer també hi haurà forja. També es faran tallers, entre els quals un de l’equip que treballa per obrir una escola al municipi de cara al curs vinent, i també hi haurà exposicions de pintura de Carme Creixans a l’església i de fotografies de Martí Rosanas al local del Jovent Club. En aquesta edició la fira lliurarà l’Avet d’Or als Mossos d’Esquadra, guardó que recollirà el comissari Joan Carles Molinero.