Roda de Ter disposarà d'un grau mitjà d'activitats eqüestres el proper curs

Consellera Simó: “És un perfil molt demanat pel sector a Osona, i era una anomalia que no existís un cicle per formar tècnics”

Hi ha més d’una vintena d’hípiques d’Osona interessades en col·laborar amb el nou cicle formatiu, que s’impartirà a l’Institut Miquel Martí i Pol

Presentació del grau mitjà d'activitats eqüestres a Roda de Ter

 

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha visitat avui Roda de Ter, on el proper curs 2024-2025 s’hi implantarà un grau mitjà d’activitats eqüestres a l’Institut Miquel Martí i Pol. La consellera Simó ha afirmat que “Osona és la comarca de tot el país que té més hípiques, i era una anomalia que no existís un cicle per formar tècnics. Era un perfil molt demanat per la vintena d’hípiques que hi ha a la comarca, i coincideix que el curs 2024-2025 serà el primer que la formació dual serà universal”. Ha celebrat que “Roda de Ter serà la capital d’Osona pel que fa al treball al voltant de l’hípica, i aquesta feina s’ha fet de manera molt impecable, amb trobades amb el sector econòmic de la comarca, el suport total de l’Ajuntament, l’entusiasme de la direcció del centre i el suport dels Serveis Territorials. Estem molt contents, se’n beneficiarà l’economia de tota la comarca i l’alumnat”. La titular d’Educació també ha recordat que els ensenyaments professionals continuen sent una de les vies formatives que garanteixen una millor inserció laboral entre els joves, segons l’informe del Departament d’Educació i les Cambres de Comerç presentat recentment, que situava la taxa d’inserció a nou mesos de la graduació en el 54%.

 

Es tracta d’una proposta formativa suggerida des del municipi arran de les necessitats de formació en aquest àmbit que han explicitat Roda de Ter i Osona en el seu conjunt, i que s’ha treballat amb les hípiques i les institucions de les comarques d’Osona i el Lluçanès. Els representants de l’administració educativa han visitat i recollit informació de l’Institut Eqüestre del Maresme i l’Institut de Mollerussa per prendre exemple de com estan duent a terme aquest cicle formatiu, i també han mantingut reunions amb diverses hípiques per abordar els detalls de com serà la formació pràctica dels alumnes en les seves instal·lacions. N’hi ha més d’una vintena d’interessades en col·laborar amb el cicle i, a més, podran aportar diferents punts de vista respecte les particularitats d’aquest sector: la doma, el turisme, la gestió del farratge...

 

Per la seva banda, l’Institut Miquel Martí i Pol ja té assignats els espais per poder desenvolupar les classes teòriques del cicle, està començant a treballar el currículum educatiu i fent la recerca del professorat que l’impartirà. L’alumnat que el cursi aprendrà a desenvolupar tècniques bàsiques i avançades d’equitació, gestionar i organitzar itineraris a cavall, dur a terme la cura i els auxilis dels animals i adquirirà coneixements sobre la seva alimentació. El cicle també incorporarà fonaments d’educació emocional i equinoteràpia. D’entre les sortides professionals previstes, destaquen la cria i producció de cavalls, genet professional, auxiliar de ferrador, guia, cuidador o ensinistrador.