Arriba la nova edició de la Mostra de Turisme d'Osona al Mercat del Ram de Vic, descobreix-ne les activitats!

La Mostra de Turisme d’Osona estarà un any més present al Mercat del Ram de Vic amb una àmplia gamma d’activitats per a tota la família, des del divendres 22 fins al diumenge 24 de març.

La Mostra de Turisme d’Osona torna amb una proposta per no perdre’s en el marc del Mercat del Ram de Vic, amb activitats dirigides especialment a la mainada, una oportunitat única per descobrir les activitats dels diferents museus, centres d’interpretació, empreses de guiatge i parcs naturals de la comarca tenen per oferir al públic familiar.

Des de tallers interactius fins a visites guiades i narracions de contes, els visitants de la mostrs podra submergir-se en la història i la cultura d’Osona d’una manera divertida i educativa.

Els tallers permetran als més petits explorar temes com experimentar amb el coure, fer jocs de fusta, creació de màscares de drac, etc, mentre que les visites guiades els portaran a descobrir els tresors culturals i naturals de Vic i dels seus voltants.

No us perdeu aquesta experiència única a la Mostra de Turisme d’Osona al Mercat del Ram de Vic!

Inici del formulari

 

 

Divendres 22 de març del 2024

De 17.00h a 19.30h, els visitants podran participar en diverses activitats:

  • Taller: Experimentem i juguem amb el Coure: Organitzat pel Museu del Coure de les Masies de Voltregà, aquest taller demostrarà la conductivitat del coure utilitzant elements de la vida quotidiana i un fil de coure.
  • Taller: Juguem amb jocs de fusta: A càrrec del Museu de la Torneria de Torelló, els participants podran descobrir el món dels torners de fusta i banya de la Vall del Ges, i aprendre com es fabricaven objectes per la llar i joguines utilitzant aquest material.

Dissabte 23 de març del 2024

  • Taller: Descobrim Sant Pere de Casserres i el seu entorn natural: De 10h a 11h i organitzat pel Monestir de Sant Pere de Casserres de les Masies de Roda, aquest taller educatiu oferirà una visió del monestir i del seu entorn, permetent als participants comprendre la vida dels monjos que hi habitaven.
  • Narració del conte: La mallerenga blava i el camí de la llet: A les 11:00h a càrrec del Consorci del Lluçanès, els contes prendran vida amb la narració del conte “La mallerenga blava i el camí de la llet”, una activitat dirigida a infants a partir de 4 anys.
  • Tallers: Mascares de drac i Moneders bestials: A les 12:00h el Museu d’Art Medieval de Vic i el Museu de l’Art de la Pell de Vic ofereixen tallers on els més petits podran crear les seves pròpies màscares de drac i moneders de pell en forma d’animal.
  • A  les 16.00h, es repetiran els tallers de Mascares de drac i Moneders bestials per donar l’oportunitat a més persones de participar en aquestes activitats infantils.
  • A les 17:00 h una visita guiada a les pintures de Josep María Sert a Vic a càrrec de l’Associació Vic informadors.
  • De 18.00h a 19.30h, el Museu del Ter de Manlleu oferirà el taller “Filem i Teixim“, on es descobrirà i manipularà les matèries tèxtils naturals per fer fil

 

Diumenge 24 de març del 2024

  • Visita guiada: Bany de natura urbà: A càrrec d’Ànima de Natura a les 10h, aquesta visita guiada proposa explorar els espais verds dins dels pobles o ciutats per connectar amb la natura, apta per a nens a partir de 7 anys.
  • Taller: Showcooking i degustació de Castanyes: A les 11h càrrec de la Castanya de Viladrau, els visitants podran aprendre sobre els valors nutricionals de les castanyes i la seva aplicació a la cuina, de la mà d’Andrea Marsnerova.
  • Taller: Fem un tritó del Montseny de guix: Organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, aquest taller a les 12h permetrà als participants conèixer les característiques d’aquest amfibi endèmic del Montseny i fer-ne una rèplica de guix per endur-se’n a casa.
  • A les 16h, els tallers continuen amb l’oportunitat d’aprendre sobre el món romà al taller organitzat pel Camp de les Lloses de Tona.
  • I per acabar,  a les 18h, podreu realitzar un recorregut sensorial per les plantes aromàtiques amb el taller d’Ampolles sensorials a càrrec del Parc de les Olors de Taradell.

Aquesta nova edició de la Mostra de Turisme d’Osona promet ser una oportunitat única per explorar la riquesa cultural i natural de la comarca. No oblideu reservar les vostres places i ser puntuals per no perdre cap detall d’aquesta experiència inoblidable!