Territori prorroga els reforços de l'exprés Vic-Barcelona davant les incidències reiterades a la R3

Els autobusos de suport es van posar en funcionament l’octubre passat, quan van començar els talls pel desdoblament de la línia de tren

El màxim històric de passatgers s’ha produït aquest febrer, curiosament un cop s’ha restablert la circulació de trens

L'R3 ha registrat una quinzena d’incidències en els primers dies de funcionament després de les obres

El Departament de Territori mantindrà sine die els autobusos de reforç de l’exprés e12 Vic - Barcelona davant les incidències reiterades que està patint la línia R3 de Rodalies. Els vehicles, per tant, continuaran situats a l’estació de Vic de 6:00 h a 10:00 h del matí i a Barcelona de 15:00 h a 17:00 h i de 18:00 h a 23:00 h de la tarda. Els autobusos es van posar en marxa el 12 d’octubre de l’any passat, quan van començar els talls per les obres de desdoblament de la línia del tren, i inicialment havien d’acabar el servei aquest 29 de febrer.

Durant aquests cinc mesos, la línia exprés e12 ha transportat un total de 422.471 viatgers. És una xifra que suposa un augment del 141% respecte als 175.000 viatgers que es van registrar durant els cinc mesos anteriors. El màxim històric de la línia s’ha produït precisament aquest febrer, coincidint curiosament amb el restabliment de la circulació de trens després de les obres, amb un total de 104.069 viatgers comptabilitzats fins al dia 26. És un 160% d’augment respecte del febrer de 2022. L’altre gran pic de passatgers es va produir al desembre, amb un augment de 129% respecte del desembre de 2022, causat sobretot per la celebració del Mercat medieval de Vic.

E12 Vic-Barcelona
Dades de viatgers de la línia exprés e12

 

La línia R3 de Rodalies ha patit una quinzena d’incidències des del 4 de febrer, quan es va restablir el servei. Han estat afectacions que han provocat talls en la circulació i demores importants en els horaris. La major part de les incidències han estat relacionades amb avaries o disfuncions en la infraestructura. Els dies 6 i 7 de febrer es van comptabilitzar fins a 3 afectacions al dia, que van provocar diversos retards en els trens.

El Departament de Territori seguirà reclamant al Ministerio de Transportes y Movilidad sostenible els costos dels serveis dels autobusos que la Generalitat ha de posar en funcionament a causa dels talls i les incidències a diferents línies de Rodalies.