La Generalitat restablirà dissabte la circulació de vehicles pesants de més de 30 tones per la C-25 entre Sant Sadurní d'Osormort i Espinelves

Tot el trànsit es vehicularà per la calçada en sentit Girona per a poder treballar en la reparació del viaducte afectat i, així, s’eliminarà la restricció de circulació als vehicles pesants

La Generalitat restablirà la circulació dels vehicles pesants de més de 30 tones per l’Eix Transversal (C-25) al llarg del matí de dissabte 23 de desembre, entre Sant Sadurní d’Osormort i Espinelves. El pas d’aquests vehicles va quedar restringit per motius de seguretat viària, en sentit Vic, dilluns passat, arran de la detecció d’una patologia en l’estructura d’un viaducte.

Amb aquesta actuació, només quedaran afectats els transports especials amb una amplada superior als 4 metres en tots dos sentits de circulació, els quals requeriran d’un acompanyament especial per part dels agents de trànsit de Mossos d’Esquadra.

Els detalls i la programació de l’operatiu per habilitar un desviament de tot el trànsit en aquest tram de l’Eix, que actualment compta amb dos carrils de circulació per sentit, desviant-lo per la calçada en sentit Girona, s’han concretat en el decurs d’una reunió mantinguda aquest migdia entre responsables dels departaments d’Interior i Territori. Les tasques preparatòries per aquest desviament, tant de vehicles lleugers com de pesants de qualsevol tonatge, ja s’han iniciat.

En paral·lel, la Generalitat segueix treballant per a determinar l’abast de la incidència en el viaducte, així com per a determinar els treballs necessaris per a la seva reparació. Aquestes tasques requereixen el tancament a la circulació del viaducte que conforma la calçada sentit Lleida i la seva durada es concretarà quan estiguin definides les obres s’hi duran a terme.