16a Fira de la Tòfona a Centelles

Centelles acollirà aquest cap de setmana, 16 i 17 de desembre, la 16a Fira de la Tòfona

Una de les novetats d’enguany seran els esmorzars de forquilla que es faran els dos dies. El del dissabte a càrrec de Pau Guiteras (restaurant Els Traginers d’Aiguafreda), Cesc Molera (cap de cuina i professor de l’Escola d’Hosteleria d’Osona) i Jordi Parareda (cap de cuina del Càtering Sant Tomàs) i que tindrà lloc a la carpa instal·lada a la plaça Major. I el del diumenge anirà a càrrec del col·lectiu Osona Cuina que ja fa un temps col·labora amb la fira.

A part de la venda de tòfones i productes tofonats hi haurà el ja tradicional concurs de gossos tofonaires, que ja ha arribat a la 10a edició, el qual es farà als jardins de la casa Pujol com els dos darrers anys. Enguany al mateix indret es podrà escoltar una xerrada amb demostració de com iniciar el gos en la detecció de tòfones amb Sergi Barrios de Detecció Canina.

Es farà el taller de perdre la por a cuinar amb tòfona amb Cesc Molera, Jordi Parareda i Fina Vila. Una altre novetat d’enguany és l’exposició de les diferents tipologies de tòfona i bolets i la mostra de llibres de cuina i temàtica tofonaire del fons personal del centellenc Toni Carrasco. Ambdues ubicades a l’antiga fusteria Parareda del Passeig.

Fira de la Tòfona de Centelles