Vols comprar aliments ecològics a Osona i el Lluçanès?

Torna La Setmana Bio, del 14 al 22 d’octubre, amb propostes d’activitats i la promoció dels productors i establiments que venen productes ecològics al territori.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en el que se celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població. El programa d’activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu. S’hi poden trobar des de visites, propostes gastronòmiques o divilgutaves fins a activitats a l’escola, entre d’altres. Totes les activitats es poden consultar al web.

La Setmana Bio se celebra arreu de Catalunya del 14 al 22 d’octubre. També a Osona i el Lluçanès, on hi podreu trobar una oferta diversa d’activitats, com una mostra documental a la biblioteca Pilarín Bayés de Vic, una visita a una masia o tallers de castanyes, entre d’altres. Trobareu totes les propostes clicant en aquest enllaç a l’opció “Osona” del desplegable “Comarca”.

La Setmana BIO també arriba a l’esport, el pròxim 21 d’octubre a la 3a Cursa Infantil i Juvenil adaptada que tindrà lloc Vic, i el diumenge 22 d’octubre a la cursa de Cros Escolar a Sant Quirze de Besora. I com a novetat aquest any, el Consell Esportiu d’Osona publicaràa les seves xarxes un sorteig d’una cistella de producte ecològics a tots els clubs que comparteixin la publicació. La Setmana Bio a Osona i el Lluçanès està coorganitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona, el Consorci del Lluçanès i Creacció, i el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Productors, elaboradors i establiments de venda

Per promocionar la venda directa de productes, ja fa uns anys que des del territori s’elabora un recull on s’hi poden consultar tots els productors i elaboradors ecològics de la Xarxa de Productes de la Terra que venen directament a la seva explotació. El llistat es complementa amb els establiments on es poden comprar, només o principalment, productes bio. Hi trobareu comerços als principals municipis del territori, com Vic, Manlleu, Prats de Lluçanès, Tona o Centelles, entre d’altres. Podeu consultar tota aquesta informació al web fetaosona.cat.

Al següent enllaç podeu consultar quins productes produeixen o elaboren, els seus contactes a les xarxes socials, així com la seva ubicació al territori:

Ets del sector agroalimentari i necessites suport?

Creacció, en col·laboració amb diverses entitats público-privades, ofereix un servei especialitzat d’assessorament a projectes i empreses del sector agroalimentari d’Osona i el Lluçanès. Per on començar, el negoci serà viable? Com puc augmentar els meus clients? I si vull fer un salt digital? Si teniu aquestes o altres necessitats, us acompanyen a trobar-hi resposta.