Presentació oficial de la GoldenCAT'23 que es disputarà a Sant Hipòlit de Voltregà

Sant Hipòlit de Voltregà va acollir ahir dimecres dia 7 de juny, la presentació oficial de l'Open Internacional de la GoldenCAT 2023 d'hoquei patins, que tindrà lloc entre aquest mes de juny i juliol. La competició femenina se celebrarà entre els dies 16 i 18 de juny; mentre que l'edició masculina serà entre el 30 de juny i el 2 de juliol.

La selecció catalana (masculina i femenina) competirà contra tres de les millors seleccions mundials: França, Itàlia i Portugal. Es tracta de la 2ª edició de la GoldenCAT, que aquesta vegada compta amb l'aprovació i reconeixement de la federació internacional, la World Skate.

La GoldenCAT, serà un dels torneigs principals de la 3ª Setmana Catalana de l'Esport, que organitzen la UFEC i la SEGEAF juntament amb les federacions esportives catalanes. També hi col·laborem el CP Voltregà i l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.


A l’acte de presentació, Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge, va destacar que “la GoldenCAT, és oficial: World Skate ha reconegut el torneig i volem fer una Copa de les Nacions com la de Montreux. Tenim entre mans una cosa importantíssima”. 
El president va insistir que: “El reconeixement de World Skate permet que en pròximes edicions vinguin seleccions de fora d'Europa i la GoldenCAT creixi encara més”. A més, Pons va reconèixer que el fa feliç ser aquí “perquè la gent de la FCP, el club i l'Ajuntament hem treballat de valent per ser-hi” i va concloure en agraïment aquest esforç: “el club i el poble mereixia l'organització de l'esdeveniment. Amb una hora ens vam posar d'acord perquè teníem els mateixos objectius”.

Sergi Cirera Burgaya, regidor d’Esports de Sant Hipòlit de Voltregà, va destacar que: “a Sant Hipòlit es respira hoquei patins i no ens ho vam pensar dues vegades a l'hora d'acollir un campionat internacional amb aquest cartell”. Cirera es va mostrar orgullós i satisfet perquè “la selecció catalana és la nostra selecció”.
Durant l'acte, també els van acompanyar les jugadores del C.P Voltregà Stern Motor i convocades a la selecció, Maria Anglada i Esther Vistós.

Els seleccionadors catalans Jordi Camps i Josep Mª Barberà, també van oficialitzar la llista de convocades amb la Selecció Catalana per aquest Open Internacional. Porteres: Mariona Surós (Cerdanyola CH Feníe Energía) i Anna Ferrer (CP Esneca Fraga).
Jugadores: Joana Xicota (CP Esneca Fraga), Joana Comas (Martinelia CP Manlleu), Alba Ambròs (Solideo PHC Sant Cugat), Gemma Solé (Cerdanyola CH Feníe Energía), Berta Tarrida (Roller Matera), Maria Anglada i Esther Vistós (C.P Voltregà Stern Motor) i Carla Fontdeglòria (Generali HC Palau Plegamans).