14a Fira de la Ratafia de Centelles, el 10 i 11 de juny

Centelles organitza el proper cap de setmana, 10 i 11 de juny, la 14a fira de la ratafia.

Dimarts es va presentar en roda de premsa l'edició d'enguany. Des de l'organització es mostren molt satisfets, especialment pel nombre de participants en el concurs de ratafies casolanes on ja hi ha 75 fórmules inscrites d'arreu de Catalunya. Joan Mas, un dels organitzadors destacava "l'esforç de la promoció que s'ha fet enguany des de l'Ajuntament hi ha ajudat. Hi ha participants de molts punts de Catalunya com Osona, la Selva, el Bages, la Garrotxa i fins i tot una de França".

L'alcalde en funcions, Josep Paré Aregall va explicar que la fira es presenta bé i va dir que "estem molt contents de com ha anat el muntatge i la feina de l'organització".

Per aquesta 14a edició hi ha algunes novetats com el dinar popular del dissabte 10 obert a tothom, en acabar es farà una selecció de les 75 ratafies fins a arribar a tenir les 10 finalistes que es disputaran el premi. Com sempre la deliberació final serà al Passeig a partir de les 7 de la tarda i tot seguit es farà l'entrega de premis.

Jaume Guinovart, membre de l'organització, va recordar a "Mercè Boix, recentment traspassada, que participava sempre a tots els concursos".

Per Guinovart "cal destacar els tallers de ratafia i els tallers pràctics de remeis casolans: oli de cop, xarop de pinya i esperit de romaní recordant els remeis que s'utilitzaven i encara s'utilitzen a moltes cases".

Pel que fa a xerrades destaquen la de Santi Jàvega que parlarà de "Principis actius i maneres de preparar plantes", també es comptarà amb la presència i xerrada d'Olga Domingo que explicarà "Records vius de les trementinaires que anaven per tot el país amb les seves herbes remeieres" i també tractarà de remeis, cures i aplicacions fetes amb pi. El centellenc Sisco Aspa parlarà de remeis naturals.

L'espai firal estarà ubicat al Passeig, de les 10 del matí a les 10 del vespre, i el diumenge, fins a les 2 del migdia i comptarà amb més d'una vintena de parades de les quals deu seran de venda de ratafia i la resta, de productes relacionats. Segons Josep Arisa Argemí, regidor en funcions de Promoció Econòmica, "volem que els visitants s'ho passin bé i que la fira es consolidi com una fira gran on la ratafia és l'estrella".

Des de l'organització van explicar que enguany "hi haurà un concurs paral·lel de ratafies comercials, un cop acabat l'oficial".

[ PROGRAMA D'ACTIVITATS ]