Osona Turisme presenta, a Rupit i Pruit, el Pla Estratègic d'Artesania d'Osona

Osona Turisme presenta, a Rupit i Pruit, un nou pla per promocionar l’artesania d’Osona. D’aquesta manera, els ajuntaments de Rupit i Pruit, Taradell i Vic, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, han iniciat aquest projecte que vol fer de l’artesania i la creativitat de la comarca un valor afegit i convertir-los en un atractiu.

El  21 de març, el Conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, Albert Marcé, va presentar a l’Espai Joan Font de Rupit i Pruit el pla estratègic d’artesania d’Osona.  

El projecte, realitzat per la consultora especialitzada en artesania Tàlem, Artesania i Creació; és fruit de la col·laboració entre els Ajuntaments de Rupit i Pruit, Vic,Taradell i Osona Turisme, amb el suport de la Diputació de Barcelona. S'ha elaborat un document que serà el full de ruta per a la creació d’oportunitats entre el món artesà i creatiu i el món turístic i comercial. S’han identificat les potencialitats de l’artesania per dinamitzar el turisme i el comerç a la comarca, s’han recollit les necessitats del món artesà i creatiu i s’ha establert una estratègia d’acció que recull les accions a dur a terme per  potenciar les sinergies entre artesania, turisme i comerç a la comarca.

Durant l’acte també  es van presentar les experiències artesanes existents als municipis de Taradell, Vic i Rupit i Pruit. Així mateix, la jornada va permetre treballar en equip i establir accions conjuntes entre els participants. L’acte va finalitzar amb una visita a la ferreria de Can Rovira, amb producció artesana des del segle XVIII fins a mitjans dels anys 70.