Nova senyalització per identificar el 7è Punt d'Interès Artesanal de Catalunya a la ciutat de Vic

El carrer de la Riera, al cor del centre històric de Vic, està declarat com a 7è Punt d’Interès Artesanal de Catalunya gràcies als col·lectius emprenedor, artesà, artístic i creatiu que s’hi han instal·lat en els últims anys i que el converteixen en un carrer únic i diferent. Les botigues i tallers situats en espais amb identitat pròpia ofereixen productes personalitzats i artesanals. S’hi poden trobar tallers de ceràmica, de restauració, de treballs amb cuir, de gravat, de joieria, de forja… i altres negocis singulars com llibreries, barberia, tallers d’artistes i restaurants.

 

Una de les accions principals per donar a conèixer i posar en valor el Punt d’Interès Artesanal de la ciutat de Vic és la senyalització del carrer. “Tenim qualitat i diversitat de persones artesanes, creatives i artistes que fan que el Punt d’Interès Artesanal sigui molt potent. La ciutat té un pol d’atracció molt bo des del punt de vista turístic i comercial i, sobretot, un teixit associatiu que ajuda moltíssim a tenir un barri molt actiu amb la presència, entre d’altres, de l’Associació de Veïns, els gegants de la Riera, l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca o l’Escola d’Art de Vic”, explica Bet Piella, regidora de Comerç de l’Ajuntament de Vic.

 

El 7è Punt d’Interès Artesanal de Catalunya, del carrer de la Riera de Vic, està senyalitzat, en horitzontal, a les llambordes o altres punts del paviment dels set punts d’accés a aquest carrer i els seus adjacents. També hi haurà senyalitzacions verticals, creades per cada artesà i artesana, seguint la seva tècnica artística: cuir, forja, ceràmica, serigrafia...

 

“Singularitat, art i artesania és el que ofereix el carrer de la Riera i ho hem de donar a conèixer al nostre entorn. S’ha de mostrar l’ofici, la tècnica i el talent, és a dir, la tradició; i el carrer de la Riera n’és un exemple”, comenta Anna Alemany, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vic.

 

La ciutat de Vic compta amb 60 persones identificades amb carnet d'artesà i, al carrer de la Riera, n’hi ha 20 de localitzats amb botiga o taller que fan que sigui un dels carrers més emblemàtics del casc antic de Vic. “Sense la feina dels artesans i de les artesanes el carrer de la Riera no seria el mateix. Som una gran família i entre tots i totes fem molta pinya. Som l’enveja de moltes ciutats”, apunta Sandra Quílez, artesana del carrer de la Riera amb el seu projecte Nquart.

 

Accions per potenciar l’artesania

Des de l’Ajuntament de Vic, juntament amb les regidories de Turisme, Comerç i Urbanisme, s’organitzen diverses accions per potenciar l’artesania, el mercat i el comerç de la ciutat, de gran valor històric i turístic i que converteix Vic en una població singular. Aquestes accions són:
 

-         Visites turístiques guiades vinculades als comerços.

-         Treball amb les escoles. Creació d’una maleta educativa.

-         Acompanyament a actuals i futurs artesans i artesanes.

-         Mercat d’artesania el primer dissabte de cada mes.

-         Vídeo per ensenyar les històries dels artesans i artesanes

 

A banda, l’Ajuntament de Vic obrirà una nova línia de subvencions a fons perdut per ajudar als emprenedors i a les emprenedores que es vulguin establir a locals comercials que porten anys buits a la ciutat.