Ampliació de l'aforament a les competicions esportives i l'oci nocturn

La nova revisió de les mesures anticovid anunciada per la Generalitat, amb el vistiplau del TSJC, inclouen l'ampliació de l'aforament a les competicions esportives a l'interior (passa del 80% al 100%) i dels locals d'oci nocturn a l'interior (puja del 70% al 80%) • Aquestes mesures estan vigents des del divendres 22 d'octubre i durant 15 dies • Malgrat tot, cal continuar respectant les normes de seguretat sanitària i les restriccions que segueixen en vigor

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que el Procicat ha decidit fer una revisió de les mesures de restricció anticovid relatives als aforaments permesos a les competicions esportives a l'interior i als locals i establiments d'oci nocturn (o similars) a l'interior. Aquestes mesures han comptat amb l'aprovació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i estan en vigor durant 15 dies des del divendres 22 d'octubre.

En relació a les competicions esportives a l'interior, l'aforament s'amplia del 80 al 100%.

Als locals i establiments d'oci nocturn (i similars) a l'interior, el límit d'aforament passa del 70 al 80%. Malgrat això, cal continuar presentant el certificat COVID digital per poder accedir als locals. Per aquest motiu era necessari el vistiplau del TSJC. També és obligatori l'ús de la mascareta a l'interior dels locals quan no es consumeixi.

Segueixen vigents mesures com la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 i les 6 hores i continua prohibit vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 i les 6 hores.

Les autoritats insisteixen en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19:

  • Utilitzar correctament la mascareta (tapant nas i boca) als llocs d'ús obligatori
  • Mantenir la distància de seguretat entre persones sempre que sigui possible
  • Aplicar les mesures higièniques (rentat de mans, ventilació d'espais, etc)