S'obre la votació popular per escollir els “Aliments excel·lents” que representaran Osona durant tres anys

Avui dilluns 25 d’octubre s’obren les votacions per escollir els aliments representants de la cistella “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, el concurs que vol posar en valor els aliments d’Osona i promoure la comarca com a destinació gastronòmica. 

Per a participar, només cal entrar al web www.fetaosona.cat/votacions i escollir un dels dos productes finalistes per a cadascuna de les categories: embotits cuits, begudes, formatges,  elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals. Els productes més votats, juntament amb la llonganissa IGP Llonganissa de Vic, formaran part de la cistella “Fet a Osona: Aliments Excel·lents” i seran els aliments que representaran l’agroalimentació del territori durant tres anys, fins a una nova convocatòria del concurs.

Les votacions estaran obertes fins al diumenge 26 de novembre a les 23:59 h. Entre les persones participants que deixin les seves dades al web se sortejarà una cistella amb els productes guanyadors.

A la convocatòria els productors van presentar voluntàriament un total de 50 productes, 35 dels quals van arribar a la segona fase, el tast organolèptic i valoració en innovació, que va tenir lloc  el passat 7 d’octubre a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, a Tona. El tast va anar a càrrec d’un jurat d’experts i expertes professionals del sector agroalimentari i gastronòmic que van seleccionar els finalistes. Els membres del jurat estan vinculats professionalment, per la seva expertesa, a cadascuna de les categories del producte. Al web fetaosona.cat es pot consultar la llista completa de la composició del jurat.

Els productes i productors finalistes són: en embotits cuits, botifarra d’ou de Can Codina i botifarra d’ou amb mongeta del Collsacabra i allioli de Carnisseria Colom Vila; en formatges, Blau de Jutglar de la Formatgeria Reixagó i Jove de Cabra de Formatges Riudavets; en begudes, cervesa Kibus d’Ecoality i Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch; en dolços de fleca i pastisseria, pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer i la tifeta de Mas Corcó Pagesos Forners; en salats de fleca i pastisseria, Pa de Sègol de Pastisseria el Bruguer i Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners; i en la categoria de productes vegetals, Blat forment escairat de Mas Terricabras i Caldo Silvestre de Sambucus

 

Sobre “Fet a Osona: Aliments excel·lents” 

“Fet a Osona: Aliments excel·lents”, és una acció que promou conjuntament el Consell Comarcal d’Osona – Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. 

Els productors dels productes guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. També s’està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.

 

Fotografia: El jurat d'experts realitzant el tast de selecció dels productes finalistes