Torna la Mostra d'Entitats i Músiques de Vic a la rambla del Passeig i del Carme

La mostra comptarà amb una quarantena d’entitats i se celebrarà el dissabte 8 de maig de 5 de la tarda a 9 del vespre

Vic acollirà la renovada edició de la Mostra d’Entitats i Músiques que arriba a la 17a edició. A la renovada trobada anual del teixit associatiu hi participarà una quarantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius que es trobaran a la rambla del Passeig i la rambla del Carme. Serà el dissabte 8 de maig, de 5 de la tarda a 9 del vespre, i s’hi mostraran els projectes que desenvolupen en el si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme al llarg de l’any.

Després d’anul·lar-se l’edició anterior per la pandèmia, la mostra pretén ser “la porta perquè les entitats puguin explicar la seva tasca i alhora trobar sinergies i fer xarxa amb la ciutadania i la resta d’associacions”, ha explicat el regidor de Ciutadania i Cooperació, Josep-Ramon Soldevila.

La Mostra d’Entitats i Músiques de Vic és un esdeveniment consolidat que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i d’intercanvi d’idees i iniciatives, que aglutina entitats de tots els àmbits. “Aquesta edició servirà per tornar a fer visible el teixit associatiu de la ciutat que també ha patit els estralls de la pandèmia”, ha remarcat Soldevila.

Raül Torras, tècnic de Ciutadania, ha exposat que la mostra també acull la Fira de la Cooperació, un espai que aglutina totes aquelles entitats i associacions que centren la seva tasca en el camp de la cooperació.

La Mostra es realitzarà amb totes les mesures sanitàries i hi haurà informadors per assegurar-ne el compliment. La mascareta serà obligatòria en tot moment i es disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits per tot l’espai habilitat. La distància entre entitats, a més, també serà superior a l’habitual i l’espai dels escenaris s’habilitarà amb cadires per garantir les distàncies entre persones i grups bombolla.

Gimcana participativa per conèixer el teixit associatiu de Vic

La principal novetat d’enguany és la gimcana participativa que acostarà les entitats a la ciutadania a través de petites proves que podran realitzar en els diversos estands. Totes les persones que omplin la butlleta, que es repartirà en el mateix estand, rebran un obsequi.

Durant tota la tarda es podrà gaudir d’una programació diversa i espaiada al llarg del recorregut de la mostra. Tant a l’escenari del passeig com el que s’habilitarà a la rambla del Carme s’hi realitzaran tota classe d’activitats: actuacions musicals, l’espectacle infantil Nikita de Ni Pon o batucades, entre d’altres.

Paral·lelament, les entitats programaran diverses activitats com un taller d’iniciació al trapezi i el circ, jocs i activitats d’iniciació al rugbi, i una visita als camps de refugiats amb realitat virtual. La jornada finalitzarà amb l’actuació del grup de Matthew McDaid & The Last Minute Soldiers.

200 entitats i associacions

Vic compta amb un teixit associatiu molt important. Hi ha registrades 200 entitats i associacions de tots els àmbits, que treballen per reconvertir situacions de desigualtat aquí i arreu del món, o per reimpulsar el teixit social i educatiu de la ciutat. “Les entitats de la ciutat treballen molt i ho fan de manera altruista i voluntària i ajuden a que Vic segueixi sent viva i activa”, ha destacat Josep-Ramon Soldevila.

La presentació també ha comptat amb la presència de diverses entitats i associacions de la ciutat. Laura Verdaguer, representant del Casal Claret -una de les entitats més veteranes de la mostra, que acompanya i acull persones que viuen situació de vulnerabilitat-, s’ha mostrat agraïda per poder reprendre aquesta nova edició de la mostra, ja que “en un any com aquest que necessitem trobar, més que mai, sinergies entre la ciutat i les entitats”.

“La mostra és una oportunitat per donar a conèixer els projectes i alhora donar suport a altres entitats de la ciutat”, ha destacat Maria del Carmen Soto, presidenta de l’Associació Rosa Dilmé-Rwanda. -entitat que centra la seva tasca en l’àmbit de la salut i l’educació a Rwanda-. Soto ha volgut destacar el suport que reben les entitats per part de l’Ajuntament de Vic per poder tirar endavant tota mena de projectes i de tots els àmbits perquè “sols no ho podríem fer”.

Finalment, Cherif Balde, representant de la Federació de Senegalesos a Osona, ha valoritzat la mostra d’entitats perquè “és una oportunitat per explicar qui som, d’on venim i quina és la nostra tasca a la ciutat i arreu”.