Un total de 13 empreses han obtingut una subvenció de l'Ajuntament per contractar o aixecar ERTOs

S’han esgotat els 82.000 euros d’ajuts per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia i a principis del 2021 es tornarà a convocar la subvenció

Fins a 13 empreses han rebut una subvenció de l’Ajuntament de Vic per fomentar la contractació o aixecar Expedients de Regulació d’Ocupació (ERTO). Aquesta subvenció extraordinària atorgada per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia, dotada amb 82.000 euros, ha tingut molt bona acceptació i s’hi han destinat la totalitat de recursos econòmics. Per aquest motiu, veient la bona rebuda, l’Ajuntament tornarà a posar a disposició de les empreses una altra partida pressupostària a principis de l’any 2021, tal com explica Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç.

Concretament, de les 13 empreses que s’han pogut acollir als ajuts econòmics per pal·liar els efectes de la pandèmia, 6 empreses han desafectat ERTOs –tots a jornada completa- i 7 han fet noves contractacions, la majoria d’elles també a jornada completa. En total han sigut 13 persones que s’han pogut beneficiar d’aquests ajuts i s’han pogut tornar a incorporar al món laboral.

Els ajuts oscil·laven entre 3.325 euros i 6.650 euros i anaven dirigits tant a empreses de Vic que traguessin personal d’ERTOs com a empreses de la comarca d’Osona que contractessin persones de Vic que estiguessin a l’atur. En ambdós casos, el requisit indispensable era que els contracte fos, com a mínim, de mig any. El termini per poder sol·licitar les subvencions va finalitzar el passat dimarts 1 de desembre.