Es prorroga el Conveni d'Hostaleria de Catalunya

El passat 22 de desembre de 2020,els Sindicats i la Patronal van arribar a un important acord per estendre un dels principals convenis col•lectius d'àmbit català, que afecta centenars de milers de persones.

L'acord possibilita l'extensió de les garanties i cobertures del conveni, que era l'objectiu principal ja que aquest hagués decaigut a data 31 de desembre d'enguany amb les greus conseqüències que hagués tingut el perdre aquesta eina tan fonamental.

L'acord assumeix la dificultat extrema en què opera el sector, i implica:

  • Vigència del Conveni des de 1 de gener de 2020 fins a 31 de desembre de 2021
  • Manteniment de les Taules Salarials i complements del Conveni del 2019 per als  anys 2020 i 2021;
  • Com a disposició transitòria per a l'any 2021, no seran aplicables els dos dies de lliure disposició, d'aplicació molt incerta donada la irregularitat de l'activitat.
  • Resta del conveni es manté en els termes establerts en els eu moment amb excepció del tema “dates” que s’hauran d’adaptar a les noves circumstàncies.

El sector de l'hostaleria viu una situació crítica que amenaça el teixit productiu de la mateixa a Catalunya. La paràlisi de l'activitat turística, amb un 80 % menys de visitants, el control d'aforaments quan no mesures de tancament total sanitari, la menor mobilitat de la població local quan s'ha pogut reobrir i l'extensió del teletreball com a alternativa de gran part dels consumidors en el seu dia a dia laboral han impactat en la reducció dràstica dels ingressos del sector el 2020.

En aquestes circumstàncies tan difícils, des de la FIHRT valorem positivament la continuïtat del conveni col•lectiu, perquè aquest doni pautes de les condicions de treball de les persones que presten servei en l'hostaleria; i insistim en la urgència d'estendre un pla de rescat sectorial que eviti la mortalitat d'empreses, així com l'extensió de la cobertura dels ERTOs, més enllà del 31 de gener el temps necessari fins que se superi la conjuntura extrema en què situa la pandèmia a el sector.

La signatura del Conveni està prevista per al 30 de desembre