S'inicia el cribratge poblacional a Manlleu per l'augment de casos en els darrers dies

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Manlleu treballen coordinadament per fer una recollida de mostres PCR a la població. L'objectiu dels cribratges és el de detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l'expansió del virus. La previsió és realitzar 1.200 proves PCR al barri de l’Erm.

El cribratge massiu es realitza avui dimecres 23, divendres 25 i dilluns 28 de setembre per a les persones no malaltes, entre els 15 i els 55 anys i que siguin veïns i veïnes d’aquest barri.

La recollida de mostres es farà al Centre Cívic Frederica Montseny de 8:30 a 13:00 i de 15:00 a 20:00 hores per part dels professionals de l’EAP Manlleu.

Agents comunitaris realitzen aquests dies contactes amb el teixit social i fan difusió del cribratge, també a través de mediadors culturals  i amb cartells en català i àrab.

A la vegada, demà dijous 24 de setembre es realitzarà un cribratge a l’Escola Puig Agut, amb el que es preveu detectar els possibles positius asimptomàtics. Aquest cribratge està previst que contempli a tot l’alumnat, així com a la totalitat dels treballadors, tant els docents com a la resta de professionals.