EL FESTIVAL 'UNA TONA DE MÀGIA' ARRIBA A LA 5a EDICIÓ AMB MESURES PER LA PANDÈMIA DEL CORONAVIRUS

El festival s’havia de celebrar a principis de maig i es va ajornar fins a la primera setmana d’octubre.
 
Enguany s'estrena l’OFF Festival, que vol potenciar els espectacles al carrer i donar visibilitat als artistes emergents.

La cinquena edició del Festival Internacional de Màgia de Tona, que se celebrarà de l’1 al 4 d’octubre, s’ha presentat aquest dimecres a la Sala La Canal de Tona. En la presentació hi ha participat el director artístic del festival, Jordi Pota; l’alcalde de Tona, Amadeu Lleopart i la padrina d’enguany, Pepa Plana. Falta menys d’un mes perquè el poble de Tona s’ompli de màgia i il·lusió amb els millors mags i magues nacionals i internacionals del moment.
 
La presentació del festival ha servit per destapar el cartell d’aquest any i donar a conèixer la novetat més important: la cançó del festival. Es tracta d’una peça escrita i interpretada pel grup osonenc Pelat i Pelut que descriu perfectament l’esperit del festival que no és cap altra que tothom s’ho passi d’allò més bé. Per altra banda, també s’ha donat a conèixer la padrina d’enguany, l’actriu i pallassa catalana, Pepa Plana. Gràcies a aquest referent internacional, es fa més visible la figura de la dona dins el món de la cultura. I és que el festival Una Tona de Màgia vol contribuir en la causa feminista i promoure la visibilitat de les dones en tots els àmbits.
 
Amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma i l’ordre de confinament domiciliari a causa de l’emergència sanitària de la covid-19, es va haver d’ajornar el festival que s’havia de celebrar a principis de maig. Així doncs, i per tal de poder celebrar el festival amb totes les mesures de seguretat, salut i higiene recomanades per prevenir contagis del coronavirus, s’han potenciat les actuacions en espais oberts i s’ha limitat l’aforament de les actuacions en espais tancats.
 
En aquest sentit, es potencia l’OFF Festival on diferents artistes de qualsevol àmbit de les arts escèniques, actuaran durant els 4 dies del festival pels carrers de Tona. D’aquesta manera, el festival ajuda a donar visibilitat als i les artistes emergents.
 
La Gala Infantil, les dues Gales Internacionals, l’Espectacle Unipersonal i l’Espectacle del divendres a la nit tindran, aproximadament, un aforament de 200 localitats per poder assegurar el metre i mig de distància entre els assistents. A més, els quatre espectacles es faran a la Sala La Canal que serà desinfectada abans i després de cada espectacle. Així mateix, també es garantiran totes les mesures d’higiene en els espais oberts amb la recomanació de portar mascaret en tot moment i fer ús del gel hidroalcohòlic. Per altra banda, i per tal de contribuir també en el medi ambient i prevenir contagis de la covid-19, s’han reduït els canals de comunicació físics com són fullets i dossiers.
 
Una altra de les novetats és la cancel·lació del Sopar Màgic i la Gala Internacional de Màgia de Prop “A Un Pam de Nas”. Ara bé, el curs de màgia per a nens i nenes se celebrarà però al vestíbul de la Sala La Canal i amb un aforament limita a 10 nens d’entre 8 i 16 anys.
 
El lema d’aquest any és “La història deixa empremta”. Amb aquesta frase es vol retre homenatge a totes les persones que han passat per aquest gran esdeveniment pel poble de Tona. Des dels artistes, el públic, els organitzadors i els patrocinadors, entre molts d’altres. En definitiva, retre homenatge a tothom qui hagi deixat la seva empremta al festival. A més, també es vol deixar l’empremta de forma sostenible evitant les comunicacions en paper.
 
Tots els artistes convidats a aquesta 4a edició els podreu trobar al dossier de premsa. L’ajornament de la celebració del festival ha fet que la programació s’hagi vist lleugerament afectada i que alguns artistes que havíem anunciat en un primer moment, finalment no puguin assistir-hi. Destaquem el Mag Lari que actuarà a l’Espectacle Unipersonal. És la segona vegada que l’il·lusionista espanyol ve al festival i actuarà el diumenge dia 4 d’octubre, a les 18.30 hores. A les Gales Internacionals, que tindran lloc el dissabte dia 3 a les 18h i a les 21:30h, hi actuarà la maga xinesa Huang Zeng juntament amb Sebastien Dethise, Raul Black, Charlie Mag, Maximiliano Stia i Pep Bou. A la programació infantil tindrem a l'actor i il·lusionista Txema amb l’espectacle The Postman, el seu espectacle tindrà lloc el diumenge dia 4, a les 12 h, a la Sala La Canal.
El tret de sortida el donarà Jordi Pota amb un espectacle a la Plaça Major el dijous 1 d’octubre al vespre. L’endemà, divendres dia 2, Shado actuarà a la Plaça Major i el jove Sanyes farà el seu espectacle de màgia reivindicativa Black Block a La Canal.
 
Estabanell Energia, la comercialitzadora catalana d’energia 100% d’origen renovable certificada i de serveis energètics, continua per tercer any consecutiu com a patrocinador oficial del festival Una Tona de Màgia. Aquest acord posa en relleu dos dels valors compartits tant per Estabanell com pel Festival: la proximitat i l’aposta decidida pel territori, així com la sostenibilitat i cura de l’entorn natural, comercialitzant energia elèctrica que prové de fonts renovables com la generació eòlica, solar, hidràulica, de biomassa i de biogàs.
 
Les entrades pels espectacles ja estan a la venda. Per a més informació i compra d'entrades, es pot accedir al web www.unatonademagia.cat.