Una nova Resolució de Salut suspèn l'obertura de bars musicals i discoteques com a nova mesura per contenir la pandèmia

La mesura extraordinària ha estat adoptada per la Generalitat de Catalunya per contenir els contagis. A més, el tancament de bars i restaurants serà a partir de la 1h i des de les 00h de la nit no poden admetre nous clients. A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5m, amb un màxim de 10 persones per taula.

Els bars musicals i discoteques han de suspendre la seva obertura segons la nova resolució de la Generalitat de Catalunya aprobada dimecres. Segons expressa el document, pel que fa als establiments d’oci nocturn, se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupin les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d'activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos. Se suspenen també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments.

A més, pel que fa a la restauració, hoteleria i activitats recreatives, el tancament de bars i restaurants serà a partir de la 1h i des de les 00h de la nit no poden admetre nous clients. A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5m, amb un màxim de 10 persones per taula.

Resolució publicada pel DOGC

L’evolució de la pandèmia i davant la situació especial de risc derivada de l’increment de casos positius per Covid-19 a diferents territoris de Catalunya han portat a la Generalitat a establir noves mesures de restricció per reduir els riscos de contagi i fer front als rebrots. La nova normativa reafirma les limitacions de les obertures i horaris nocturns dels locals d’oci i restauració, que han de garantir la distància interpersonal d’1,5 metres, la mateixa distància a mantenir entre taules i de distància a la barra.

La resolució també estableix que a Catalunya no es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys dos metres. La resolució també incorpora altres recomanacions de caràcter general com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones.