Andreu Simón i Marta Muixí guanyen la divuitena edició dels Matxos

Pels Camins dels Matxos ha trencat rècords històrics. La divuitena edició de la cursa ha rebaixat el temps en la distància de la prova reina, de 63 quilòmetres i que porta els participants a coronar els tres grans cims del territori: Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m). La nova marca l’ha fixat Andreu Simón (BUFF Pro Team), de Sant Vicenç dels Horts, que s’ha proclamat campió de la cursa amb un temps de 6 hores 9 minuts i 26 segons. 

Simón ha rebaixat el rècord que va establir el torellonenc Ernest Ausiró l’any 2017 quan va arribar a la meta amb un temps de 6 hores i 17 minuts. El campió d’aquesta edició, però, s’ha quedat sense el Matxopot, un premi extra de 1.000 euros que s’estrenava aquest any pel participant que aconseguís completar el recorregut de 63 quilòmetres en menys de sis hores. De cara l’edició de l’any que ve, el Matxopot creixerà i serà de 2.000 euros. 

El segon classificat ha estat Jonatan Mora, campió de l’edició anterior, i que ha creuat l’arribada amb un temps de 6 hores i 16 minuts, rebaixant la seva marca quaranta minuts. Al podi l’ha seguit Lluís Ruiz, que ha estat tercer marcant un temps de 6 hores, 30 minuts i 45 segons. Ruiz ha aconseguit pujar al podi després de diversos intents en les darreres edicions. 

El recorregut llarg dels Matxos d’aquest 2019 ha comptat amb un total de 504 participants

En l’apartat femení, Marta Muixí ha estat la vencedora de la prova de 63 quilòmetres amb un temps de 8 hores, 2 minuts i 55, sempre per davant de les seves perseguidores. La bagenca, que el passat mes de març es va proclamar campiona de Catalunya de curses d’ultraresistència, s’ha quedat a mitja hora de fer el rècord històric que va establir la guanyadora de l’any passat, Mònica Comas (7 hores, 31 minuts i 33 segons). Al podi l’han seguit Laura Estorch, que ha arribat segona amb un temps de 8 hores 52 minuts i 13 segons, i Anna Capdevila, amb 9 hores, 20 minuts i 52 segons. 

Nil Corominas i Laura Bardolet s’emporten el títol de la tercera edició del Tastet de Matxos

Nil Corominas i Anna Rovira han estat els campions del Tastet de Matxos, el recorregut de 23 quilòmetres que aquest any s’ha consolidat ja amb la tercera edició en què hi han participat 385 persones. Corominas ha creuat la meta amb un temps de 2 hores, 10 minuts i 39 segons. Just després ha arribat Marc Rota i Jordi Clermont. La vencedora del Tastet, Anna Rovira, que ha creuat l’arribada després de 2 hores, 34 minuts i 16 segons. L’han seguit Adriana Fernandez i Vane Chirveches.