Més de 21 mil persones passen pel recinte firal durant el Mercat del Ram

El president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Ramaderia, Agricultura, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra inauguren el Mercat del Ram que clou amb gran afluència de públic

Més de 21.000 persones han visitat aquest cap de setmana el recinte firal del Sucre, centre neuràlgic del Mercat del Ram, en una exitosa i participada edició amb gran afluència de públic.

La Casa de Pagès del Sucre ha funcionat a ple rendiment, especialment els obradors d’elaboració d’aliments, l’espai Llet és Salut i l’Estable, on es podien observar diferents animals.

El bon temps ha acompanyat aquest any el Mercat del Ram i les mostres de Turisme i d’Entitats, ubicades a la Rambla del Passeig, que han tingut amb molta acceptació. També l’Espai Terra i Cuina, on l’arròs de Pals i la mostra de cerveses artesanes han tingut una gran demanda. 

D’altra banda, la primera edició del Dissabte de Rams i Llibres, també a la Rambla del Passeig i  organitzada per Llibreries de Vic, Òmnium Cultural, Eumo Editorial i Casino de Vic, ha estat molt ben rebuda i ha comptat amb la participació de més de 30 autors signant llibres. Una iniciativa que es tornarà a repetir l’any que ve.

Les demostracions eqüestres a la plaça Major, una de les novetats d’enguany, ha generat expectació i ha visibilitzat el protagonisme d’aquest sector al Mercat, que cada any compta amb la participació de diverses hípiques de la comarca a les activitats de la zona esportiva. En aquest sentit el raid promocional del Mercat del Ram ha comptat amb la participació de 160 cavalls, xifra que el situa com el raid promocional amb més participació de Catalunya.

La zona d’exposició de vehicles s’ha ampliat aquest any en 500 metres quadrats, amb la presència de noves marques del món de l’automoció. Tant aquest sector com el de la maquinària agrícola han mostrat un alt grau de satisfacció amb el nombre visitants i els contactes realitzats.

El president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, van presidir dissabte al matí el recorregut inaugural i van participar en el lliurament de premis del sector ramader. El president Torra va afirmar que “el Mercat del Ram demostra la capacitat d’empenta i iniciativa de Vic i Osona en el sector ramader”.  Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic va remarcar que no es poden perdre les arrels i tradicions i es va mostrar “orgullosa d’un Mercat del Ram referent al territori, que aposta per la ramaderia, l’agricultura i els productes de proximitat de la nostra terra”. 

                                        

                                                             Recorregut oficial del Mercat del Ram

Els guanyadors dels concursos més destacats del Mercat del Ram són:

37è Concurs de Canals Porcines

Màxima puntuació: Jordi Aliberch
Premi a la Qualitat de Canal: Mas Sustentó

Premi a la Qualitat de Carn: Canals de Castellfollit i Pinsos Victòria.

 
Premi Especial Osona, que reconeix  les bones pràctiques del sector porcí:
Categoria Engreix: Granja Cases d’Amunt

Categoria Reproductores > 750 truges: Granja SAT Bruguera

Categoria Reproductores < 750 truges: Granja Baulenas

Categoria Transició: Granja El Cos

Territori convidat El Bages: Granja Montserrat

Raça Bruna del Pirineus, els dos premis principals han anat parar a:

Gran Animal Campió del Concurs: Mas Pinós del Ripollès

Gran Animal Campió Jove: Vallnova Espanholet de Val d’Aran

D’altra banda, i pel què fa al Concurs de Pintura Ràpida de dissabte al matí, s’hi van presentar 28 artistes. El guanyador del primer premi, dotat amb 800€, va ser Julio García Iglesias, el segon premi, dotat amb 400€, va anar a mans de Piedad Santamira, i el tercer premi, dotat amb 200€, va ser per Joan Taularia.

I també en l’àmbit artístic, el Concurs de Dibuix de La Casa de Pagès, en el que han participat diverses escoles de Vic, l’han guanyat Anna Maria Prangishvili, de Fedac-Pare Coll, Tijani Manzano, de l’Escola Centre, i Pol Álvarez, de l’Escola Dr. Joaquim Salarich.