MMVV: Rècord d'impacte econòmic el 2017 i augment de la contractació internacional en l'edició 2018

El Mercat de Música Viva de Vic ha fet rècord d’impacte econòmic després de generar activitat per un total de 4,7 milions d’euros, segons dades definitives de l’estudi anual corresponent a 2017 realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En només dos anys l’augment ha estat de més d’un milió d’euros.

 

MMVV: Rècord d’impacte econòmic el 2017 i augment de la contractació internacional en l'edició 2018

Mercat de Música Viva de Vic

El Mercat de Música Viva de Vic ha fet rècord d’impacte econòmic després de generar activitat per un total de 4,7 milions d’euros, segons dades definitives de l’estudi anual corresponent a 2017 realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En només dos anys l’augment ha estat de més d’un milió d’euros.

 

Les entitats privades generen més del 50% de la contractació però cal destacar l’increment de més del 20% de la contractació pública catalana. En el MMVV 2017 també puja la contractació internacional que ja suposa el 17% de tot l’impacte generat. Les entitats han generat 3,1 contractes de mitjana. Les estrangeres 3,2, molt a prop de les 3,3 de les catalanes. De fet, el 37,5% de les entitats afirmen haver incrementat la despesa de contractació. Especialment les sales i els festivals, que es mantenen com els espais on més es programen els grups i artistes contractats dins del mercat. Les actuacions efectuades a l’estranger s’incrementen fins el 56,6%.

 

A l’estudi de 2017 també destaca la clara tendència a l’alça de les entitats que han superat la previsió de negoci, un 14,4% (4,7% al 2015; 10,2 al 2016) i 7 de cada 10 afirmen haver-la acomplert.

 

MMVV 2018, rècord d’assistència de professionals

 

Durant els 4 dies de l’edició 2018 del MMVV es van registrar un total de 423 entitats, l’assistència més alta dels estudis publicats, de les quals un 33% hi van assistir per primera vegada.

 

El mercat de 2018 l’activitat de compra venda ha estat al voltant dels 2,3 M€, una quantitat alta comparada amb edicions anteriors. Segons les entitats consultades, de mitjana s’han establert 2,2 contractes per entitat compradora, arribant a 2,9 de mitjana en el cas de les entitats privades catalanes, amb un valor significatiu de la contractació estrangera.

 

El capital social és un dels grans valors del MMVV: els compradors van fer el 2018 més de 2.700 contactes nous, que es tradueixen en una xarxa de 2.900 contactes que funciona tot l’any.

 

Un referent per les novetats El MMVV continua sent un espai d’innovació i de confiança per a la indústria musical, on més del 35% de les propostes que s’hi presenten són estrenes, percentatge que puja fins al 40% en el cas del mercat català.

 

El mercat de música més important El Mercat de Música Viva de Vic se situa com el mercat català més important per a la indústria musical, i el segon (després del Womex) del panorama internacional, segons els seus participants.

 

Contactar i relacionar-se amb altres professionals del sector és el principal motiu per haver assistit a l’edició de 2018 per a 7 de cada 10 entitats. Els acreditats també justifiquen la seva presència per conèixer novetats musicals (49,5%), conèixer el mercat (42,5%) i per ser un punt de trobada de la indústria musical catalana (40,3%).

 

La valoració global del MMVV continua sent de notable (7,87). Els serveis millor valorats són el tracte per part de l’organització, el grau de professionalitat, el sistema d’inscripció i l’APP del mercat.

 

Segons aquest estudi, el 92% de les entitats consultades afirmen que el pròxim any tornaran a assistir al Mercat de Música Viva de Vic i 9 de cada 10 el recomanarien a altres professionals del sector.