Arriba la 18a edició de la cursa Pels Camins dels Matxos, més solidària que mai

Aquest cap de setmana estarà marcat per la celebració de la 18a edició de la cursa Pels Camins dels Matxos, organitzada pel Centre Excursionista Torelló. La cursa és diumenge però els actes ja han començat amb la campanya iniciada pel teixit comercial del municipi i amb la jornada que es prepara per demà dissabte.

Un any més, a banda de la recollida de dorsals i el brífing amb l’equip de La Rotativa de Ràdio Ona, hi haurà una arrossada popular, vermut musical amb el grup The Secret Investment, actuacions de la Colla Bastonera de la Vall del Ges i dels Gegants de Torelló, tallers infantils i concert de Tremendu, entre d’altres activitats. 

Els Matxos han consolidat el rècord de participació que van aconseguir fa dos anys amb la incorporació del Tastet de Matxos, de 23 quilòmetres. Aquest any el nombre d’inscrits torna a superar el miler. 

Un total de 625 participants correran la prova mare Pels Camins dels Matxos, un recorregut de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat que porta els participants a coronar tres dels grans pics del territori: Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m). Els participants a la prova mare podran escollir a la carta i in-situ quin dels quatre itineraris vol recórrer: el complet de 63 quilòmetres, el de Bellmunt i Cabrera, de 56 quilòmetres, el de Bellmunt i Puigsacalm, de 53 quilòmetres, o bé el de Bellmunt, de 48 quilòmetres. La sortida de Pels Camins dels Matxos serà diumenge 14 a 2/4 de 7 del matí de la plaça de la Sardana de Torelló. El Tastet de Matxos començarà dues hores més tard, des del mateix punt.

La divuitena edició estrena el Matxopot

La divuitena edició de Matxos estrena un nou repte: el Matxopot. Gràcies a la col·laboració d’Axilone Metal, el participant que guanyi el recorregut de 63 quilòmetres i que a més, ho aconsegueixi fer en menys de 6 hores, molt a prop del rècord que va fixar el torellonenc Ernest Ausiró l’any 2017 (6h 17 min), s’emportarà 1.000 euros. Tot plegat amb l’objectiu de proposar un repte als participants que facin un esforç excepcional. 

Un any més, el recorregut de 63 quilòmetres de Pels Camins dels Matxos donarà punts per a la Ultra Trail del Montblanc (UTMB) 2019. Els participants que finalitzin la prova sumaran 3 punts. 

Els Matxos més solidaris

Pels Camins dels Matxos ampliarà la part més altruista de la prova. Amb el suport de Càritas Torelló, es farà la segona edició de les Passes Solidàries, una recollida de calçat esportiu usat i amb bon estat amb l’objectiu d’ajudar a les persones de la Vall del Ges que tenen dificultats per anar amb un bon calçat. Durant tot el cap de setmana hi hauran habilitats punts de recollida de sabates, a la plaça Nova i a la plaça de la Sardana. Pel fa el projecte dels dorsals solidaris, s’ha ampliat la seva dimensió. A banda dels participants, que en el moment d’inscriure’s podien fer una aportació econòmica, també s’habilitarà una carpa, tan dissabte com diumenge, pels participants i el públic que vulguin posar el seu granet de sorra. La recaptació es destinarà íntegrament a l’Associació Gent Gran en Marxa de Torelló dins el projecte ‘Mengem calent’, per oferir beques menjador a persones en situació de risc, per motius econòmics o perquè viuen soles.

Els Matxitus s’obren a tot el públic

Després de la bona experiència de l’any passat, els Matxitus, que tornaran a encapçalar els escoltes de Torelló i de Sant Pere de Torelló, estaran oberts a tothom. L’activitat consistirà en una ruta guiada d’unes tres hores per l’entorn de Pels Camins dels Matxos per descobrir la vegetació, la flora i la fauna de la zona amb l’objectiu d’acostar els infants al coneixement del territori i l’estima per la natura.