Vic s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018

La presentació del Pla d’Acció Ambiental de Vic, el dimecres 21 de novembre, és l’activitat més destacada de la programació

 

Vic s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 16 al 25 de novembre, la ciutat de Vic se suma als actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà paral·lelament arreu d’Europa. Els objectius d’aquesta iniciativa són diversos, entre ells donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus i fer canviar els hàbits quotidians de consum i producció dels ciutadans.

 

La presentació del Pla d’Acció Ambiental, activitat destacada de la programació

 

Dins dels actes de la setmana, destaca la presentació el Pla d’Acció Ambiental, que inclourà una conferència d’adaptació del canvi climàtic al món local a càrrec del biòleg i responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Gabriel Borràs.

 

Aquest document estratègic, aprovat en la sessió plenària del mes de juny, planifica els objectius de la ciutat en l’àmbit de medi ambient i en prevenció de residus, tendint cap a l’objectiu de residu zero. La presentació del Pla d’Acció Ambiental serà el dimecres 20 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic.

 

Un altre dels punts forts de la programació són els tallers gratuïts. Així, es pot participar al taller de cuina d’aprofitament, al de reparació de bicicletes, al de restauració de mobles, al de decoració de Nadal amb materials reciclats, assistir a la xerrada Residu Zero a càrrec d’Esther Peñarrubia o al taller de restauració en què es donarà a conèixer què se’n fa dels mobles que es recullen amb el servei gratuït de recollida de trastos de l’Ajuntament de Vic.

 

Per altra banda, també es treballa la prevenció amb les escoles de Vic a través dels mercats de les 3R i del mercat d’intercanvi, que arriba enguany a la seva novena edició