La Diputació invertirà més de 3,2 milions d'euros a millorar el patrimoni d'Osona

El Despujol, a les Masies de Voltregà; Can Puget, a Manlleu o el campanar de Rupit, edificis on s’intervindrà

La Diputació de Barcelona destinarà més de 23,6 milions d’euros a la reforma i millora de patrimoni arquitectònic local. En el cas concret d’Osona, hi invertirà 3,2 milions d’euros. Les actuacions amb major dotació econòmica, 200.000 euros, serviran per reformar el Despujol, a les Masies de Voltregà; Can Puget, a Manlleu; el campanar de Rupit; el Mallol, de Sant Hipòlit de Voltregà; el casal cultural i recreatiu de Sant Pere Torelló; Villa Carmen, a Santa Eugènia de Berga; el Parc de les Set Fonts, de Sant Julià de Vilatorta, i la Torre Vidal, a Torelló.

Entre la resta d’actuacions també destaca la consolidació del conjunt monumental del castell de Besora, la restauració de l’església de Sant Pere de Sora o l’ampliació de la biblioteca Caterina Figueras de Tona.

El programa donarà suport econòmic a més de 200 actuacions de rehabilitació, reforma i consolidació a les 12 comarques barcelonines. D’aquesta manera, la Diputació referma el seu compromís, iniciat fa més de 100 anys, amb la salvaguarda del patrimoni monumental a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) creat per Enric Prat de la Riba.

La inversió de 23,6 milions d’euros és la més important feta, en un sol any, en actuacions d’aquest servei. És una aposta que permetrà un retorn econòmic i social en base a la generació d’activitat econòmica però que també servirà perquè la gent d’arreu del territori pugui conèixer i visitar espais emblemàtics.

El 9 de juny de 1914, sota la direcció d’Enric Prat de la Riba, la Diputació de Barcelona ja va crear el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). Va ser el primer organisme d’una administració pública estatal dedicat a la salvaguarda, conservació i restauració del patrimoni monumental.

download-1915749_960_720Llistat de les inversions previstes a Osona