Una muntanya d'activitats esportives i culturals a Vic, del 9 a l'11 de novembre

La Fira de la Muntanya arriba a la seva 38a edició i s’instal·larà al Recinte Firal El Sucre de Vic

El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga i el president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, Miquel Ylla Boré han presentat avui al matí, a la Llibreria Muntanya de Llibres de Vic, la propera edició de la Fira de la Muntanya, que s’instal·larà al recinte Firal El Sucre el cap de setmana del 9, 10 i 11 de novembre, amb una gran oferta d’esport, natura i lleure. Segons ha explicat el regidor Benjamí Dòniga, “dues de les novetats més destacades d’aquesta edició són una zona destinada a Campers, amb empreses de lloguer, adaptació i complements d’aquest tipus de vehicles, i una altra destinada a bicis elèctriques, on es podrà conèixer i provar diferents models”. Aquestes noves ofertes se sumaran a l’àmplia àrea expositiva del pavelló comercial, amb  més de 30 estands d’empreses relacionades amb l’esquí i l’esport, amb tot tipus de productes com material esportiu, roba, complements i forfaits per esquiar, entre d’altres.

 
D’altra banda, i com és habitual en els últims anys, un dels eixos més importants d’aquesta cita anual serà la inclusió de la Fira del Llibre de Muntanya, que aporta continguts culturals essencials, a partir de conferències, taules rodones i presentacions de llibres, a més d’una vintena d’estands. El president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, Miquel Ylla Boré, ha destacat algunes de les conferències que s’han programat com la de Peter Habeler i Ferran Latorre sobre El somni de l’Everest i els 14 vuitmils catalans, la de Sílvia Vidal sobre Escalada en solitari a Alaska, i el Lliurament del 4rt Premi Editorial del Llibre de Muntanya.

 
A la Fira de la Muntanya també es farà el Campionat d’Open Bloc d’escalada, que any rere any compta amb una gran participació, i el Mercat d’Ocasió, on es podrà adquirir material provinent d’outlets de diverses botigues d’esports o bé de particulars.

 
Durant el cap de setmana, a l’entorn del Recinte Firal El Sucre de Vic es podrà fer escalada a la xemeneia, i el diumenge 11 de novembre, sortiran i arribaran al Sucre els participants a la 38a Caminada Matagalls-Vic, organitzada per la Unió Excursionista.

 
Per segon any consecutiu, es farà la Pedalada Familiar Osoning, que sortirà del Sucre el diumenge a les 11 del matí i està organitzada per l’Escola de Ciclisme Josep Jufré i l’ETB-Vic. Les inscripcions estan obertes a la web www.vicfires.cat.

 
També es torna a organitzar un concurs a través d’Instagram per contribuir a la difusió dels esports de muntanya i del patrimoni natural. Es tracta de publicar una fotografia realitzant alguna activitat esportiva a la muntanya, amb l’etiqueta #firamuntanya2018 a la xarxa social Instagram. El premi és una càmera d’acció GoPro Hero 7 Silver cedida per Isern Electrodomèstics Vic i valorada en 329,99€.

 
Exhibicions d’Slackline, bici-trial i BTT i són altres possibilitats que ofereix la Fira, que obrirà les seves portes al Recinte Firal El Sucre de Vic el dia 9 de novembre, de les 17h a les 20h, i els dies 10 i 11, de les 10h a les 20h. El preu de l’entrada serà de 3€ (l’entrada és gratuïta pels menors de 12 anys).