L'alcaldessa de Vic i el president de la Diputació signen el conveni per reurbanitzar el carrer Montserrat

El projecte, que millora la seguretat del carrer, està valorat en 1.057.786 euros i preveu una reducció de la calçada i l’eixamplament de les voreres per dotar al vianant de més espai

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, han signat aquesta tarda el conveni entre ambdues administracions per la reurbanització del carrer Montserrat, entre el carrer Sant Segimon i el carrer Torelló de la ciutat.

Erra ha agraït el suport de la Diputació per permetre “convertir el carrer Montserrat en una entrada a la ciutat més pacificada, més segura i més digna en què els vianants guanyen territori als cotxes”. D’aquesta manera, se segueix l’aposta de l’Ajuntament per les zones 30 i la mobilitat sostenible.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha detallat que la signatura del conveni s’emmarca en el projecte estratègic del mandat ‘Connectem’ amb que “es vol millorar la seguretat vial i convertir el carrer en una via amable pels vianants i també per les comunicacions internes de la ciutat”.

Millores en la seguretat

D’acord amb el conveni, l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona desenvoluparan conjuntament aquesta actuació del tram urbà de la N-141d, una travessera que presenta un traçat i una secció de calçada que afavoreixen l’excés de velocitat dels vehicles, el que repercuteix negativament en la seguretat viària d’aquesta via.

El projecte, redactat per l’Ajuntament de Vic i amb un import valorat en 1.057.786 euros, preveu una reducció de la calçada i l’eixamplament de les voreres per tal de dotar al vianant de més espai, així com la reordenació de les zones d’aparcament i de càrrega i descàrrega, a més de la plantació d’arbrat i la renovació de l’enllumenat públic.