Guanyadors del 2n concurs nacional de llonganissa tradicional

El concurs nacional de llonganissa tradicional, convocat dins els actes de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu el mes d’octubre de 2018, arriba a la seva fi amb 5 llonganisses guanyadores.

Aquestes 5 llonganisses  han merescut una puntuació entre 315 i 422 punts sobre 600. Les 17 llonganisses presentades han entrat a la fase de qualificació i cap ha estat descartada per defectes greus d’acord amb les bases de la convocatòria.

En relació a la primera edició, 8 dels participants han tornat a concursar i 9 cansaladers-xarcuters s'han presentat per primera vegada. Així, doncs, la Fundació Oficis de la Carn ha manifestat que, amb la presència de nous participants, el concurs es va consolidant i sobretot va obrint-se a molts professionals.

Cal destacar que accions com aquest concurs han de servir per a la promoció i difusió de la llonganissa, i per anar definint i donar a conèixer quins són els principals trets diferencials i de qualitat d’aquest producte tan tradicional al nostre país.

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn volen agrair a tots els participants la seva presència al concurs, i encoratjar-los a ells i a tots els petits elaboradors de llonganisses a la participació en properes edicions.

S’adjunta a continuació el document amb els resultats finals i el resum de l’adjudicació dels premis: RESULTATS_2n_CONCURS_NACIONAL_DE_LLONGANISSA_TRADICIONAL.docx