Els tres municipis del Collsacabra presenten una iniciativa conjunta després de trencar amb Vic per la Fira de la Muntanya

Nou mesos després de comunicar a Vic que es desvinculaven de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra, els ajuntaments de l’Esquirol, Tavertet i Rupit donen a llum una alternativa que, sota el nom de Collsacabra Viu, esdevé una renovada aposta per difondre i unificar aquest territori. Tot i que segueix la petja de l’originària Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra –nascuda el 2002 i traslladada a Vic el 2013–, la nova proposta es presenta sota un paraigua conjunt però sense un caràcter itinerant, sinó amb activitats repartides pels diferents nuclis del territori. En total, una setantena d’actes culturals, gastronòmics o esportius, que s’aniran desplegant durant tot aquest mes d’octubre.

“L’objectiu ha estat el de mancomunar esforços per retornar a l’esperit inicial de la Fira del Llibre”, remarcava aquest dimecres en roda de premsa Àlex Montanyà, alcalde de l’Esquirol, acompanyat pel seu homòleg de Rupit, Albert Marcé, i pels regidors de Turisme de Rupit i Tavertet, Lourdes Marsal i Albert Prado, respectivament.

Les primeres activitats arrenquen dissabte, bàsicament a Rupit i la majoria de propostes es desplegaran durant els altres tres caps de setmana del mes. “L’octubre, amb l’esclat de la tardor, és ideal per venir a conèixer un territori espectacular i no sempre prou conegut”, apuntava Marcé. “Marca un punt d’inflexió a l’hora de vendre el nostre territori com a conjunt”, reblava Prado.

Font: El9nou.cat Autor: Miquel Erra