La UVic-UCC i la Diputació de Barcelona presenten l'acord de col·laboració per la Facultat de Medicina

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va presentar dilluns passat a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC l'acord pel qual la Diputació ha destinat 500.000 € a remodelar l’antiga fàbrica adobera de Can Baumann, amb la voluntat que el Campus de Ciències de la Salut de la UVic sigui el nou pol d’atracció d’activitat econòmica per a tota la comarca d’Osona. L'acompanyaven l’alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Anna Erra, del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i del president del Patronat de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut i regidor de Ciutat del Coneixement, Promoció Econòmica i Salut de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany.

Aposta pel territori

A l’inici de la roda de premsa, realitzada a la pròpia Facultat de Medicina, Josep Arimany va agrair la confiança de la Diputació "en el projecte de la Facultat que serà molt important per Vic i per Osona". L’alcaldessa de Vic, Anna Erra,va afirmar que la UVic-UCC "és una universitat lligada al territori", alhora que representa "un projecte que aposta pel coneixement, per fer créixer el talent i per donar una oportunitat als joves" del territori. En aquesta mateixa línia es va expressar el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, quan va afirmar que "un país que es vulgui desenvolupar ha de comptar amb universitats potents".

A continuació, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa va assegurar que el reequilibri territorial és un objectiu fonamental de la corporació, ja que "si volem fixar el talent al territori, necessitem instruments i equipaments clau, i les universitats ho són".

Conesa també va destacar que "la Universitat ens fa créixer en talent, en oportunitats, en capacitació i en dinamisme" i que, per fer-ho possible, és important impulsar una col·laboració publicoprivada com la que ha impulsat aquest projecte.

Aquest acord de col·laboració arriba després de l’aliança entre la UVic-UCC i la Fundació Bancària “la Caixa” per impulsar la recerca pionera per formar els metges del futur.