El projecte del Seminari de Vic ofereix un menú diari a un preu per sota del cost del mercat a persones en situació de vulnerabilitat

6.000 menús LowCost en un any

La iniciativa, impulsada pel Seminari de Vic, té per objectiu oferir un menú diari a un preu per sota del cost del mercat a aquelles persones i families que viuen una situació de vulnerabilitat social i econòmica. Els àpats consisteixen en un primer i un segon plat seguit de les postres, tot supervisat per una dietista per tal de fomentar una alimentació saludable i equilibrada.

Malgrat el cost total del menú sigui de 4 euros, les families només han de pagar un euro i mig gràcies al suport econòmic del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic, que n’assumeixen la resta.  Entre el gener i el desembre de 2017 s’han realitzat de mitjana 120 recollides setmanals, tot i que en alguns moments de l’any la xifra s’ha enfilat fins a les 160.

Aquest 2017 també ha marcat un canvi de tendència a l’hora de recollir el menú i es que generalment eren homes qui anaven fins les instal·lacions del seminari, però les últimes dades mostren que un 60% de les usuàries que van a recollir el Menú LowCost són dones.